Brnabić: Grenel i Palmer nisu lobisti Srbije 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Ana Brnabić, premijerka Srbije, na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter, komentarisla je naslovnu stranu dnevnih novina Nova, navodeći da bivši američki zvaničnik Ričard Grenel i sadašnji izaslanik SAD za izbornu reformu u BiH Metju Palmer nisu lobisti države Srbije, kako bi se, prema njenom mišljenju, moglo zaključiti na osnovu današnje naslovnice ovog lista.

„Kategorički demantujem brutalnu i sramotnu laž sa naslovne strane tabloida Nova: da su Metju Palmer i Ričard Grenel lobisti Srbije. Zastrašujuća je perfidnost kojom je laž servirana („na spisku kontakata“ su, pa su, valjda, lobisti). Ovakve laži nanose direktnu štetu Srbiji“, napisala je premijerka Srbije u tvitu.

Današnja Nova donosi kao glavnu priču „ko zastupa interese države u SAD i ko to plaća“ i naslov „Američkim lobistima skoro dva miliona dolara iz Srbije“. U podnaslovu, pored fotografija Palmera i Grenela navodi se „na spsiku kontakata lobističke firme „Jorktaun solušns“ koja sarađuje sa Privrednom komorom Srbije, a koje je prijavila u vezi sa Srbijom, jesu Ričard Grenel, nekadašnji izaslanik američkog predsednika za Srbiju i Kosovo, i Metju Palmer, bivši specijalni predstavnik za Balkan“.Brnabić: Grenel i Palmer nisu lobisti Srbije 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari