Ana Brnabicfoto FoNet/Vlada/Slobodan Miljevic

Premijerka Ana Brnabić zahvalila je danas tužilaštvu što je pokrenulo optužnice protiv četvorice hrvatskih ofiicira osumnjičenih da su 7. avgusta 1995. godine na Petrovačkoj cesti ubili najmanje 13 ljudi u izbegličkoj koloni, a predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je insistirao da se taj zločin ne zaboravi, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Govorim o podizanju optužnice protiv kukavica i monstruma koji su pre 27 godina iz vazduha, na teritoriji druge države, ubijali decu i starce u zbegu, koji su samo nekoliko sati pre toga izgubili svoje kuće i sve što su na svetu imali“, navela je Brnabić u pisanoj izjavi.

Ona je ocenila kako niko nije našao za shodno da reaguje, sudi organizatorima i počiniocima, zločincima koji su ubijali decu u izbegličkoj koloni i da se, kada je Srbija to konačno uradila, čuju pretnje da će Srbiji biti blokiran evropski put, „da se opametimo ili nikada nećemo ući u Evropsku uniju“ i da Vučić treba da odgovara „valjda zato što se drznuo da traži pravdu“ za žrtve.

„Evropska vrednost nije štićenje ubica dece i staraca, a nije ni pretnja onima koji traže pravdu“, zaključila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari