Brnabić: Imamo preča posla od rekonstrukcije Vlade 1Foto: EPA-EFFЕ/KOCA SULEJMANOVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da rekonstrukcija Vlade u ovom trenutku apsolutno nije tema jer, kako je rekla, imamo mnogo preča posla, da o tome neće razgovarati dok situacija ne bude stabilna i dok se ne uspostavi nacionalno jedinstvo o prioritetima.

Situacija na Kosovu nije dobra, nestabilna je i jedino što nam je potrebno je nacionalno jedinstvo, izjavila je Brnabić u Republičkom geodetskom zavodu, koji je posetila zajedno sa ministarkom Zoranom Mihajlović.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije sada treba potpuno da se posveti budućnosti.

„Ne možemo da sedimo i kukamo kako se Priština odnosi prema partnerima, na to ne možemo da utičemo, ali možemo na to koliko je Srbija jaka“, naglasila je Brnabić.

Ona je istakla da Vlada treba da bude tim i da taj tim mora biti stabilniji nego ikad i da u rešavanju kosovskog pitanja daje podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da bi se uspostavio dugoročni mir u pokrajini.

Na pitanje novinara o odnosu sa Mihajlović u tom timu, Brnabić je ponovila: „Neću o tome razgovarati dok nemamo nacionalno jedinstvo šta su prioriteti“.

Mihajlović je, upitana da li se prepoznala u navodima premijerke o sujeti, kao i da u Vladi nisu svi timski igrači, kratko odgovorila: „Nisam se prepoznala“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari