Brnabić: Lista na narednim izborima će nositi ime "Aleksandar Vučić", a opoziciona treba da se zove "Nasiljem protiv Srbije - Šider, Šenah, Mihael Rot" 1Foto FoNet/Vlada/Peđa Vučković

Poverenica beogradskog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić poručila je danas da će naprednjaci pobediti i na narednim izborima.

„Idemo na nove izbore, da pobedimo još jednom, da pobedimo ubedljivije nego u decembru 2023“, rekla je Brnabić na predizvornom skupu SNS u SC „Šumice“.

Ona je istakla da su u prethodnoj kampanji radili više nego ikada i da su za razliku od opozicije išli svuda, van kruga dvojke.

Brnabić je rekla da je za naprednjake u 2023. glasalo 20.000 ljudi više i da u predstojećoj kampanji moraju da rade više i da objasne ljudima zašto su izbori važni.

„Mi nikada nećemo biti kakvi su bili oni 2008. godine, kakav je bio Đilas, da brutalno pokrademo izbore, samo zato što su uspeli da napabirče neku većinu“, rekla je Brnabić.

Ona je ponovila da je opozicija tražila od stranaca da se suspenduje suverenitet Srbije, „da dođu stranci i lupe šakom o sto“ i da će njihov cilj biti da iz trke izbace Aleksandra Vučića i njegovo ime.

„E to neće moći. To jednostavno neće moći“, rekla je Brnabić i dodala da će i lista na narednim izborima nositi ime Aleksandar Vučić, a da opoziciona lista treba da se zove „Nasiljem protiv Srbije – Šider, Šenah, Mihael Rot“.

Prethodni gradonačelnik Beograda iz redova SNS Aleksandar Šapić rekao da je da predstojeći beogradski izbori prevazilaze lokalne teme.

„Biramo između dva pogleda na državu, dva pogleda na narod, na srspku naciju, na ekonomiju. Bograd mora da ima srpsku vlast, srpskog gradonačelnika“, istakao je Šapić.

Kako je rekao, „kad god smo imali jugoslovensku ili neku drugu vlast bilo je dobro svima osim Srbima“.

On je dodao da Beograd mora da prati državnu vlast i da ako izgube Beograd, pitanje je šta će biti sa Srbijom.

Šapić je rekao da bi opozicija priznala Kosovo, odrekla se Republike Srpske, proglasila sebe za genocidni narod i sve zarad Evrope.

On je rekao da su preci Srba branili Evropu i da ne može Nemac da bude više Evropa od Srbina, a da on želi u Evropsku uniju.

„Evo nas, evo vas, evo nove pobede, evo slobodnog Beograda, evo suverene i nezavisne Srbije“, počeo je svoj govor predsednik SNS Miloš Vučević.

On je dodao da su izbore osvojoli pošteno i da će na izborima u Srbiji glasati „naši građani, naše države“, a ne stranci.

Vučević je rekao da će ponovo zamoliti Aleksandra Vučića da sa njima ide na izbore, a opoziciju je pozvao „da i oni stave ime svog lidera, onih koji im gazduju, dok se onj ponose svog saborca“.

„Gde je vama Đilas, je l’ smete njegovo ime da napišete“, istakao je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari