Brnabić: Nećemo pristati na sve da budemo deo EU, ali u smislu demokratije, to je najbolje za naše građane 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Nećemo pristati na sve da budemo deo EU, ali u smislu demokratije, političkog uređenja, to je najbolje za naše građane, izjavila je večeras mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić i dodala da svaka stranica njenog ekspozea govori o nacionalnoj ambiciji.

Brnabić je, odgovarajući na nastup šefa Poslaničke grupe koalicije NADA Milošu Jovanoviću da ekspoze nema političku viziju, rekla da svaka stranica dokumenta govori o tome, izgradnji infrastrukture, ulaganju u kulturu, obeležavanju nekih važnih godišnjica.

Prema njenim rečima, predsednik Aleksandar Vučić je prvi inicirao obeležavanje sećanja na žrtve Oluje, NATO agresije, podignut je spomenik Stefanu Nemanji.

To je nacionalna ambicija, svest i identitet, naglasila je Brnabić.

Za nekog ko je profesor Uvoda u pravo Evropske unije (EU), neverovatno je da ste toliko protiv EU. Možda da kažete studentima da taj predmet nije potreban, da ne dolaze na predavanja. Mi nikad nismo koristili tu floskulu da EU nema alternativu, rekla je Brnabić.

Nećemo pristati na sve da budemo deo EU, ali u smislu demokratije, političkog uređenja, to je najbolje za naše građane, rekla je Brnabić i istakla da Srbija neće priznati Kosovo da bi postala deo Unije.

To je nacionalna ambicija, Srbija koja sme da kaže takve stvari, rekla je mandatarka. (Kraj) dar/ivt

Gde je bila nacionalna ambicija kada se 2001. godine pustili iz zatvora 1.700 albanskih zločinaca, braću Mazreku ili Aljbina Kurtija, gde je bila nacionalna ambicija 2004. godine kada su palilii naše manastire ili kada ste 2008. godine dali saopštenje povodom proglašenja nezavisnosti Kosova, upitala je Brnabić.

Nikome nije smetalo da tada budemo zemlja na začelju Zapadnog Balkana, rekla je Brnabić i poručila da je sve „lepo što kaže Jovanović, ali to su sve kosti, bez imali mesa njima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari