Brnabić: Priština mora da krene u osnivanje Zajednice srpskih opština, to je polazna tačka 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Peda Vučković

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas medijima u Parizu da se o novim predlozima za Kosovo ne može govoriti dok se ne primene već postignuti dogovori, Briselski sporazum i formiranje Zajednica srpskih opština (ZSO), demantujući predsednika Nemačke Franka-Valtera Štajnmajera o prihvatanju francusko-nemačkog predloga.

Priština mora da krene u osnivanje Zajednice srpskih opština, to je polazna tačka pre svega. Drugo, ukoliko se sporazum nije implementirao i Priština ne ispuni obaveze iz Briselskog sporazuma, ne znam ko će garantovati bilo koji sporazum, istakla je Brnabić, prenosi RTS.

Najvažnije je, dodala je ona, da radimo na dogovorenom – da Priština konačno krene na osnivanje ZSO i da se Srbi vrate u institucije, da imamo dodatnu stabilnost i prostor da razgovaramo o nekim drugim predlozima i nastavimo dijalog Beograda i Prištine.

Nemački predsednik je tokom današnje posete Skoplju naveo da je „srećan jer je nemačko-francuski predlog sada postigao uspeh i prihvata se“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.