Brnabić razgovarala sa Varheljijem o reformama i energetici 1Foto: FB/Krovna organizacija mladih Srbije/printscreen

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa komesarom Evropske unije za proširenje Oliverom Varheljijem o reformama, energetici i saradnji u toj oblasti.

Varheji je izjavio da je važno da se nastavi rad na usvajanju medijskih zakona i usklađivanje sa EU direktivama u toj oblasti kao i da se usvoji set pravosudnih zakona.

Brnabić je rekla da su prioritet vlade Srbije reforme u oblasti vladavine prava, pre svega pravosuđa i medija i naglasila da je u Skupštini nedavno usvojen set pravosudnih zakona, u skladu sa ustavnim amandmanima, čiji je cilj jačanje nezavisnosti i samostalnosti pravosudnih organa.

Ona je dodala da je vlada nedavno usvojila Predlog zakona o elektronskim komunikacijama, a prioritet su izmene Zakona o javnom informisanju i medijima, kao i Zakona o elektronskim medijima.

Brnabić i Varhelji takođe su razgovarali o energetici i saradnji u toj oblasti. Brnabić je rekla da će izgradnja gasnog interkonektora sa Bugarskom biti gotova do kraja 2023. godine i da je za Srbiju izuzetno značajna finansijska pomoć EU za transformaciju u tom sektoru.

Komesar Varhelji je pohvalio način na koji Srbija upravlja migracionom krizom i dodao da je EU spremna da pomogne u daljem rešavanju tog problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari