Brnabić: Razočarana sam u Ramu, mislila sam da ima drugačiju viziju Balkana

Ostavite komentar


    1. Ako Vam je Rama manji populista od ovoga našega „lažova“, Vo možete, u svakom momentu, da se odjavite iz Srbije i uputite u Tiranu ili neki drugi deo albanskog „Eldorada“. Ne volim kada se zamenjuju teze, čak i da mrzim Vučića. Jadni smo mi sa ovakvim stavovima u odnosu na sve okolne narode. Zbog naše medjusobne pakosti i mržnje predstavljamo samo „ovce“ za šišanje. Siguran sam da i najveći broj Albanaca misli o Rami onako kako Vi mislite o svom predsedniku. Ostavite svoju mržnju za unutrašnja prepucavanja.

      1. Teško je danas u Srbiji shvatiti da je važnije kakav si čovek, a ne koje si nacije… „Srpstvo“ ne može biti ni prednost ni mana… Sve ostalo je srednji vek…

      2. Mržnja? Po čemu neko mrzi Vučića ako smatra da njegovo postupanje je apsolutno populističko? Mislita da Rama zloupotrebljava sve medije na način na koji naš predsednik to radi??? Mislite da je Ramina stranka pod svoje stavila apsolutno sve medije sa nacionalnom frekvencijom, i 99% posto svih ostalih medija!??’ Ne samo da imaju uticaja na uredjivačku politiku, nego su članovi stranke predsednika vlasnici ogromen većine medija u Srbiji! Nemam pojma kakva je medijska scena u Albaniji, ali gora od naše teško da može da bude!
        Populizam – konstantno priča o sebi kao vlasniku svega dobrog i jedinom borcu protiv svega zlog u Srbiji i okolo! Podrazumeva se da je sve zlo što apsolutno ne podržava Vučića i bratiju! I svako ko ne misli kao on (mada je teško reći šta AV misli, potrebno je samo veličati njegov lik šta god da uradi ili kaže) je saradnik Tačij ai Haradinaja.
        E to je ono što ruši položaj Srbije. Nama treba jedinstven stav a ne jedini vodja i jedina partija. Mislite da Rada Trajković manje voli Srbiju jer govori o kriminalcima? Kriminalcima koji čiine temelj i udarnu pesnicu ove vlasti. Zar nije populizam kada neko svakodnevno satima ponavlja iste bajke na svim televizijama!? A ne može se čuti niko iz opozicije, ili bilo koje opcije koja bi mogla da ukaže na neke druge činjenice osim predsednikovih.
        I koliko puta je AV izrekao neistinu? Za Trampa rekoše da je za 882 dana rekao više od 10000 laži i neistina! Ovaj naš jje duplo duže na vlasti ali i 3 puta više laži je izgovorio.
        Pa i juče u Berlinu govori o opoziciji, o kojoj naravno, neće da govori…

        1. @Srdjan
          Nemas pojma kako je u Albaniji ali znas da je gore u Srbiji? Ne znas sta radi Rama u Albaniji ali znas da je Vucic gori. Svaka cast. I onda neko kaze da je nemoguce nadmasiti SNS bota. Moze.Ako si ti predstavnik opozicije, sa takvim „radom mozga“ nije ni cudo sto je ovaj i ovakav Vucic cvrsto na vlasti.

        2. Mene samo zanima što opozicija nije kupila sve te lokalne medije?
          Ili što ne osnuje nove „opozicione“ radio stanice?

  1. U Kojoj Meri se narod nista nepita u Srbiji ,vidi se Kako je dovefena premijerka,koja zemlju rgprezentuje kao da rgprezentuje Licnu Imovinu jer se za Licnu Imovinu netrazi saglasnost bilo koga # Ali Jos Cece razocarenje je Narod Kojoj Citi I to privata

    1. Dissident

      Ili Vam je tastatura neispravna ili ste nepismeni. Zato bi bilo dobro da nam pojasnite šta ste hteli da napišete u svom komentaru.

  2. Iakrenost, osećanja,
    ja sam mislio, razočaranostt u politici … koji ste vi amateri. Poješće vas i nas kao posledicu.

  3. Dajte, sklanjajte tu sta je vec, i te strasne odvale… ubija nas ovo gadjenje, gadjenje i samo gadjenje.

  4. Vaše nepoznavanje međunarodne politike i ekonomskih odnosa kao i način kako vodite Vladu je sramno.Ostavka bi bila moralan čin.Sramota je ko nam državu vodi.

  5. Razočaranje gospodje Brnabić govori da ona, kao i većina gradjana Srbije, ne shvata sa kime imamo posla?! U pregovore sa Albancima ne smeju da ulaze „ovce“ odnosno ljudi, koji ne poznaju mentalitet i navike ovih ljudi. Mi još njih posmatramo iz perspektive romantičarskih laži koje smo o njima osmislili, mi Srbi, pokušavajući da, od divljaka s one strane Prokletija, napravimo „braću“ i civilizovan narod. Taj narod su apsolvirala samo dva čoveka u Srbiji odnosno Nebojša Čović i Milovan Drecun. Ostali su nesposobni da se nose sa ovim ketmanima i prevarantima svetske klase. Ništa se sa njima ne može ispregovarati. Sve što „reknu“ to će sutradan i da poreknu. Sve što potpišu neće sprpovesti u delo. Sve što prihvate, sutradan, će izigrati i dovesti do besmisla. Zar je zaista, posle svega, ovo enigma za gradjane Srbije? Zar mora svaki naš gradjanin da plati ličnu cenu da bi shvatio sa kakvom se prevarantskom alom bori? Čak i da se postigne sporazum, postavljam pitanje, i Vučiću i Brnabićki, ko će da ih natera da se pridržavaju sporazuma? Zašto se uostalom ne pridržavaju i ne sprovode u delo ono što su već prihvatili i svojim potpisima potvrdili? Ko više priča o Zajednici srpskih opština? Sada svi govorimo o taksama, kao što ćemo sutradan, zaboiraviti i na njih a pričati o nečemu drugom?! Ljudi moji ne nasedajte na arnautska banditska obećanja. Sa njima se ne pregovara jer to može da donese samo veću nesreću. Od njih se treba ograditi i zaštiti sebe i svoj narod. Ove takse su možda i sreća za Srbiju jer će nas, konačno, naterati da se okrenemo nekim drugim državama i narodima. Od arnauta se može očekivati samo nož u ledja.

    1. tu smo gde jesmo sa takvim stavom o drugim narodima..nimalo ne volim manje ni vise nepoznatog srbina od nepoznatog albanca dok ih ne upopznam..ali mi srbe i albance ne posmatramo kao recimo amere..vec ih posmatramo i sud donosimo na osnovu stavova njihovih vodja.. i tu je zamka..vodje su u precutnom dogovoru-sto je narod u gorem odnosu vodje su cvrsce i duze na vlasti..cena je rat gradjanski rat..netrpeljivost neekonomija..tako kneze i ti si u toj zamci..

      1. Uh što volim ove socrealističke floskule? Nismo mi tu gde jesmo zbog stavova koje imamo o drugim narodina već, što su drugi narodi znali ko su i šta su, i nisu gubili vreme u sterilnom zamlaćivanju i zabijanju glave u pesak. Nisu od sebe pravili jugoslovene već su „kopali“ rovove oko svojih budućih državolikih tvorevina dok smo mi gradili „nenarušivo bratstvo i jedinstvo“ i od svojih vekovnih neprijatelja pokušavali da napravimo „braću“. Naravno da „ne voilite ni manje ni više“ bilo koga dok ga ne upoznate jer ste prema nepoznatima indiferentni, ali, ja Vam od srca želim da ne upoznate ono što sam ja upoznao. Ako dodje do toga, siguran sam da ćete zavapiti do neba i pobeći što dalje /ako uspete da se izvučete živi/. Inače, mi smo prilično infantilan narod i sve dok svaki Srbin ne bude udaren po glavi, silovan ili opljaačkan on neće poverovati da to boli. Mislim da ste se Vi zatvorili u sopstvenu zamku laži i samoobmana ali nikada ne bih poželeo da Vam se to obije o glavu. Da biste proverili u kojoj sam ja „zamci“ bio, savetujem Vam da sednete u autobus i na nekoliko dana otputujete, kao turista, na Kosovo i Metohiju. To je najbolji način da upoznate i zavolite nekog Albanca. Ako budete hteli da odete i dokažete moje zablude, molio bih Vas da sa nama podelite sopstveno iskustvo. Nadam se da ćete se vratiuti živi i zdravi.

      1. Čime ja Vas da nahranim siroti gospodine Dragiša Jankoviću? Da sam čovek Vaše provenijencije, da sam vaspitavan u Vašem duhu, mogao bih i ja Vas da nahranim nečim još prikladnijim ali, ne ide to tako, prepodobni Dragiša. Ovo je mesto za komentarr koji treba da budu u vezi sa temom a ne restoran brze hrane ili javni WC. Ali eto, Vi ste kao nešto rekli, javili ste se da ste živi?!

    2. Zorane ako bi ti imao čistu savest 27.04.2019 bi trebao da budeš u Selo Meje kod Đakovice u jednom od stotinu mesta na Kosovu gede se direktno moglo videti od kuda je divljašto došlo. Ko je divljašto prema deci, ženama i starim ljudima ispoljio. Ko je njih ubio?
      Uporedi tvoje pisane reči iz tvog dugog komentara sa:
      „Mi još njih posmatramo iz perspektive romantičarskih laži koje smo o njima osmislili, mi Srbi, pokušavajući da, od divljaka s one strane Prokletija, napravimo „braću“ i civilizovan sa rečima koje sam ih ja u 8 redova napisao.
      Ako ti nisu ruke krvave, dolazi na Kosovu i oslobodi se tvog otrova, zvanog „MRŽNJA“. Nadam se da nisi Zoran koji nakon porođaja, iz prištinske bolnice pre rata oduzet majci albanki i odvezen u Beogradu. Imenovan je ZORAN. Majci albanki je rečeno da vam je sin umro…

  6. Ne mogu da komentarisem premijerku, to bi bilo kao da komentarisem predsednika. Vala isto. Samo bih sliku. Cak i kada su Srbi i albanci u ljubavi, sa osmesima, ne moze da prodje bez vojnog prisustva.

  7. Pa, draga Brnaba, ti si onda osoba sa v rlo niskim IQ ako ti do sada nije bilo jasno cime se Albanci bave…

    1. Ovi nasi su neverovatno nesposobni, najlosiji politicari u savremenoj srpskoj istoriji, to mi treba da svatimo-Brnaba i AV

  8. Kakav diletant:iskrenost u politici?Iza nas interesi Kineza i Rusa,iza Albanaca Amerika i ko zna ko još,a začudo Rama više voli Albance od Srba?Male mrsimude u velikoj paučini.

  9. Zar su plačka opet stavili na kraj?Sad ne može na Pinku da kažu da je bio levo ili desno dva ili tri mesta od Merkelove.
    Kako će da preboli ovo?

  10. Pročitao sam sinoć sve što je u Berlinu izjavio Predsednik Vučić, pa i ovo od Gospodjice Brnabić. Bio je to već uobičajeni pravi Balcanicus maximus. Svi su djonom protiv svih kolektivnoi pojedinačno. Nejasno je ko tu koga malttretira, Evopska Unija Balkance ili obrnuto. Dogovoreno je, Mili Bože, da se u istom formatu sastanu početkom Jula u Parizu. Obećavam da to neću ni čitati niti komentarisati.
    NEGO, DA LI ĆEMO DOBITI OD PREDSEDNIKA VUČIĆA ISCRPAN IZVEŠTAJ O EKONOMSKIM ASPEKTIMA ZA SRBIJU BROJNE DRŽAVNE DELEGACIJE IZ PEKINGA, NAROČITO ZBOG KINESKOG OPREDELJENJA ZA KRAĆI APENINSKI POJAS I PUT, KAO I NA RUSKI SEVERNI LEDENI POJAS I PUT DO EVROPE. KAKVA JE BALKANSKA PERSPEKTIVA U SVEMU TOME?

  11. Svima je jasno da je Rama u sustini jedan palanacki, napaljeni narcis.nacionalista sa ambicijama da bude svealbanski vodja. Njegov trecerazredni umetnicki angazman ili to sto je glumio „urbanost“ time sto je oblacio patike uz sakoe tesko da je uspela da impresionira nekoga.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.