Brnabić šefu Misije OEBS: Cenim podršku sveobuhvatnim reformama u Srbiji 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Pedsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas šefu Misije OEBS u Srbiji Janu Bratuu da izuzetno ceni podršku Misije OEBS sveobuhvatnim reformskim procesima u Srbiji, sapoštila je Kancelarija Vlade za sardnju sa medijima.

Ona je u razgovoru s Bratuom posebno zahvalila na ekspertskoj podršci te međunarodne organizacije u izradi i implementaciji Medijske strategije i Akcionog plana, i u izradi medijskih zakona.

„Izuzetno cenim podršku Misije OEBS u sveobuhvatnim reformskim procesima i stručnu i tehničku pomoć i podršku, pre svega u oblastima vladavine prava, medijskih sloboda i reformi pravosuđa, kao i unapređenja saradnje institucija i civilnog sektora“, rekla je Brnabić.

Dodala je da je Vlada nedavno usvojila set predloga pravosudnih zakona koji za cilj imaju dalje jačanje vladavine prava i stvaranja nezavisnog i samostalnog sudstva i tužilaštva.

Bratu je rekao da će OEBS nastaviti da pruža podršku i u procesu reforme pravosuđa i u drugim važnim pitanjima i sprovođenju reformi.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku planiranja aktivnosti Misije OEBS u Srbiji i saradnji s nadležnim državnim institucijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari