Brnabić: Vlada blizu odluke da poništi sve dozvole date Rio Tintu 1Foto: FoNet Milica Vučković

Vlada Srbije blizu je odluke da poništi sve što se dešava sa Rio Tintom i da se ponište sve dozvole date toj kompaniji, rekla je premijerka Ana Brnabić za Tv Pink.

Ona je istakla da je Vlada blizu odluke da prekrši sve na šta su se bivše vlasti obavezale 2004. i 2006. godine u poslovanju sa Rio Tintom.

„Blizu smo toga da kažemo – ne želite Rio Tinto u Srbiji, zdravo doviđenja, da vidimo koji je ceh koji su ti pijani bogataši napravili, da podvučemo crtu šta su napravili od cehova za razne promešene investicije, za razne pljačkačke privatizacije, razne dugove koje su nam ostavili…“, rekla je Brnabić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je za Novo vkend jutro na TV Pink da je Vlada blizu odluke da poništi sve dozvole sa Rio Tintom koje je sklopila prethodna vlast 2004. godine

Ona je dodala da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije za to.

„Mi smo jedan tim, mislim da je politika predsednika Vučića, najbolja politika. On nije za to. Ne voli kada ispunjavamo zahteve stranaca, stranih službi, agenture koja ja plaćena iz inostranstva, ali hajde da vidimo šta će da se desi“, istakla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari