Brnabić: Vlada će insistirati na tome da radnici u Linglongu imaju bolje uslove 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je inspekcija rada stalno na terenu a da je u sredu naloženo da se radnici u fabrici Linglong u Zrenjaninu izmeste i imaju bolje uslove.

Brnabić je za televiziju B92 kazala da će Vlada insistirati na tome da se radnici izmeste i da imaju bolje uslove.

„Rekla sam nekoliko puta i ponoviću – svi koji posluju u Srbiji moraju da posluju u skladu sa našim zakonima, uključujući i Zakon o radu. Ono što nije redu, mogu da uverim sve gradjane da će Vlada i nadležne službe reagovati“, navela je predsednica Vlade Srbije.

Brnabić je ocenila da se evroposlanica Zelenih Viola fon Kramon oglašava na sve teme u Srbiji, „koliko god unutrašnje bile“.

Fon Kramon Srbiji spočitava borbu Srbije protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, tvrdi Brnabić i dodaje da „čak i lobira za to da čak i pet država članica Evropske unije koje nisu priznale Kosovo, to urade.

„Ali istovremeno (Fon Kramon) dolazi i komentariše Linglong i vijetnamske radnike ili kineske radnike. Dakle, sve što može da našteti Srbiji vi možete da nadjete tu Violu Fon Kramon“, navela je Brnabić.

Ona je dodala da se Fon Kramon toliko meša u unutrašnje stvari u Srbiji da je „ušla u izbornu trku u Srbiji“, navodeći da ima svoje favorite u Srbiji koje podržava.

Premijerka je navela da ne isključuje mogućnost da su napadi na fabriku Linglong organizovani protiv kineskih investicija.

„U početku je problem fabrike Linglong bila zaštita životne sredine, sada su svi to zaboravili i fokusirali se na radnike tamo, prekosutra će biti nešto novo. Linglong će biti najveća fabrika na prostoru bivše Jugoslavije“, rekla je Brnabić.

Komentarišući intervju bivše premijerke Hrvatske Jadranke Kosor u današnjem izdanju lista Danas, Brnabić je kazala da Kosor ne vidi kao relevantnog sagovornika.

„Mislim da se ona žena (Kosor) zaprepastila kad je neko zvao da da intervju, jer je ona relevantna čak i u Hrvatskoj koliko je za Hrvate relevantan Zoran Živković. Ona je žena koja se ni tamo ne pita ni za šta“, rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije komentarisala je deo tog intervjua u kome Kosor navodi da bi se „prepoznavanje zla moralo dogoditi“ kako bi budućnost bila drugačija, za koje je Brnabić ocenila da to pre svega treba da krene od Hrvatske i od Jasenovca.

„Danas 90 odsto stanovnika Hrvatske, posebno mladih, ne zna šta je Jasenovac i da je najgori logor u Evropi, jer je bio jedini u kom su ubijana deca“, kazala je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari