Bujanovac: Uprkos incidentima na severu KiM i dalje otvoreni administrativni prelazi Končulj i Depce 1Administrativni prleaz Končulj kod Bujanovca. Foto:V.Ristić /Danas

Uprkos popodnevnim incidentima koji su se desili na području Opštine Zvečan, za sada se saobraćaj na dva administrativna prelaza na jugu centralne Srbije u opštini Bujanovac, Končulj i Depce odvija se bez problema, potvrđeno je novinaru Danasa iz policijskih izvora na jugu Srbije.

„Za sada nema nikakvih problema u funkcionisanju saobraćaja, kako onog putničkog tako i teretnog, na području administrativnih prelaza Končulj i Depce, sa juga centralne Srbije ka opštinama u Kosovskom pomoravlju“, potvrđeno je Danasu u policijskim izvorima na jugu Srbije danas kasno popodne.

Isti izvor navodi da za sada uprkos „povećanoj borbenoj gotovosti VS za sada na ovom području koje se nalazi u sektoru odgovornosti 4. Brigade Kopnene vojske nema većeg broja pripadnika vojske, ali da ima više pripadnika policije“.

Prelaze na Končulju i Depcu, ka Kosovskom pomoravlju koriste podjednako Albanci,  stanovnici opština Bujanovac, Preševo i Medveđa ka Gnjilanu i Prištini.

Srbima iz Kosovske Kamenice, Ropotova, Novog Brda i Raniluga ovo je jedini kontakt sa zdravstenim ustanovama u Vranju, ali saobraćajni koridor koji vodi ka Nišu i centralnoj Srbiji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari