Bulatović (SSP): Vratićemo poljoprivrednicima subvencije od 12.000 po hektaru 1Foto:Beta/Mloš Miškov

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović izjavio je danas da će nakon smene vlasti biti vraćene subvencije poljopivrednicima na 12.000 dinara po hektaru i ukinute akcize na gorivo za poljoprivrednike, saopštio je SSP.

„Garantovaćemo otkupne cene poljoprivrednih proizvoda poljoprivrednim proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom i zabranićemo prodaju plodne zemlje stranim investitorima“, rekao je Bulatović u selu Krivaja, u domaćinstvu voćara Žarka Miletića.

Bulatović je obišao danas Toplički okrug gde je razgovarao sa stočarima i voćarima ovog kraja, najpre u Blacu, zatim u selima Čungula i Krivaja, gde su održane i tribine na temu poljoprivrede.

„Svaki poljoprivrednik u Srbiji mora da ima ista prava i imaće ih. Povlašćenih ne sme biti i neće ih biti nakon 3. aprila, a oni koji su se ogrešili o poljoprivrednike za to će i odgovarati“, poručio je Bulatović u selu Čungula okupljenim poljoprivrednicima u domaćinstvu Gorana Nedeljkovića.

Bulatović je istakao da više od dve godine svakodnevno obilazi sela i ocenio da je situacija u celoj Srbiji  alarmantna i da se „poljoprivrednici muče“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari