CAJT: Srbija razmišlja da odustane od EU

Nemačka štampa povodom izjava ministra Aleksandra Vulina

Ostavite komentar


  1. Kako je trebalo da u Srbiji radi jedna neobična metla pre 20 godina, sve me duša boli što nije. Pa da zađe u sve ćoškove, i državne i crkvene.

  2. EU nije iskrena prema Srbima. Trebala je završiti posao ovde bez kolaboracije sa snagama koje je porazila 90-tih. Ovako srpski poraz postaje možda i fatalan. Osakaćen narod je pod patološkim tretmanom.

  3. Ako želite u crno da zavijate Srpski narod I odustanete od EU onda uradite to. SPC je upropastila narod. Kosovo je sveto Srpsko. Koje sveto bre? Kosovo je 500 godina je bilo Tursko. Više nego Srpsko. Po čemu je onda sveto? Ajte molim vas… pustite SPC I lakrdije crkvene…EU nas čeka. Ubrzajmo.

    1. Brate Zorane EU je ropstvo i laz za bolji zivot!
      Ko nije probao ne moze tvrditi isto.Vlada Srbije ima tu moc isto kao i kraljevina sto je imala da pokrene trziste,ekonomiju,poljoprivredu bez stranih investitora vec sopstvenim budzetom,pametnim umovima kojih je prepuna Srbija umesto sto finansira gej prajd,farmu i ostale rijaliti programe od kojih cemo imati jos gori scenario na ulicama sto kod omladine sto kod odraslih ljudi koji pucaju psihicki ako nisi primetio!
      Pod hitno nam treba novi pravac,nova ruta,novi zakoni i malo reda,rada i discipline a povrh svega postovanja!!!
      Pozdrav,
      Tito

      1. E moj Tito, razmišljaš kao Staljin. Žalosno. Skini tamne naočare I otvori oči. U Srbiji danas je beda. Koji budžet bre? Nemaju ni kinte. Prodaju državnu imovinu koju je stvorio Tito. Ta imovina nije ostala od kraljeva I careva Srbiji. Crvena Zastava automobili, Hidro centrala na Dunavu, vagoni I tenkovi, Opel Kikinda I još mnogo fabrika… Ti si to stvorio druže Tito. Ali… Hehehe. ..

    2. Eu ne ceka nikoga. A to je ono sto ti ne shvatas. A spreman si da das 15 posto teritorije, ako ne (tebi) svete, onda makar prepune prirodnih resursa.

      1. Ništa u životu nije lako, ni jedan napredak. Moraš da se podrudiš i ideš napred a ne nazad. Lakše nije uvek bolje. Niko te ne ČEKA, sam moraš da pronađeš rešenje i svoje mesto u već RAZVIJENOJ Evropi.

    3. Da te bog sacuva od pojedinuh komentara.Pojedini mudraci ovde raskrcmise svetu srpsku zemlju.Pamet im u trbuhu.Idite u EU tamo ce vas docekati braca nemci i braca hrvati,dajte im svoje stanove ali necete Kosovo.

      1. Slazem se sa tobom Zorane! Jos bih dodala ako je tako lepo u EU ..Zašto je izašla jedna članica?

    4. Za ‘Gospodina’ Zorana Zvezdića:

      Kako bi bilo da se malo skinete sa GMO hrane – 1 možda se malo RAZBISTRITE?
      Ako želite da se vozite u STOČNOM VAGONU i EU voza kao Rumuni, Bugari i njima slični, samo izvolite… KONSULTUJTE MALO CRNI

      E moj JADNIČE,
      skini se malo sa GMO hrane… KONSULTUJTE možda ti se vrati razum!

    5. Sta reci.. Ti ove iz Eu, izgleda na kolenima cekas?! Ti si izgleda neki naprednjak bezboznicki?

    6. @Zoran Zvezdic

      Srbi su makar vladali Kosovom za razliku od Albanaca i kako je albansko onda to Kosovo, kada nikada nije bilo pod albanskom upravom? Ni za vreme fasista i nacista ni sada za vreme nato okupacije, Kosovo nije bilo niti je pod upravom Albanaca. I sto vi Albanci ne zurite prema Kosovu nego vam je najbitnije da albanizujete Kosovo i pola Makedonije? A Srbi i Makedonci neka zure samo da se vi docepate zemlje?

  4. Srbija od 19. veka ne priznaje državnost KiM?
    Nisu ih Rusi nažalost dovoljno ispeglali u II Sv.ratu.

  5. Vidite li ocene na komentarima? Neuporedivo više pluseva nego minusa sada u 01:12. Botovi izgleda ne rade treću smenu, ujutro ima da se preokrene rezultat. Motka braćo, motka!

  6. I treba..ne zbog pogubljenog Vulina nego pšto ste slepi, toliko ste slepi da to više nije normalno. Kakva bre EU, da li ste vi normalni, da li smo mi u crnoj rupi?

  7. Kakva eu,da smo pametni da se prikljucimo Rusiji i da odjebemo sve ostale.Evropa je golo sranje…

    1. Kako si dospeo u ovako teško psihičko stanje? Ne znam dal pomažu banje?Za lumpenproletere znanje i imanje je uvek sranje. Kamo sreće da vas je sve manje i manje.

  8. Srpska vlast nijednog trenutka nije iskreno bila za EU.Tamo vlada red i zakon pa nebi mogli da kradu i rukama i nogama.

  9. Konačno neko da uzme Vulina za ozbiljno!

  10. Kosovo neka brane oni koji su sa njega otišli i prodali imanja albncima. Ja živim u AP Vojvodina i ne zanima me tamo neko Kosovo na kome nikad nisam niti ču boraviti.

    1. Ni nas sa Kosova ne zanima Vojvodina pa ona je austrougarska.

      1. Vojvodina je samo bila to do pre tacno 100 godina, deo razvijene i civilizovane Evrope. Srbi su, ziveci u Austrougarskoj, dali Zmaja, Jaksica, Kostica, Radicevica…Danas je Vojvodina svedena na „severnu Srbiju“, na nesto beskorisno i bespotrebno. Danas se gladuje u Vojvodini. Danas se iz Vojvodine bezi

  11. Meni se cini da ovoj vladi i nije cilj EU ma sta oni rekli o tome?

  12. Zorane Zvezdiću, na KiM je nastala srpska država, a Turci su okupirali teritorije srpske države. Ako to nisi naučio, zamoli nastavnika istorije da ti vrati pare. Zašto isti zahtev ne postaviš jevrejskoj državi? Videćeš šta će ti odgovoriti.

    1. I Mađarska država je nastala u Erdelju, pa je to danas Rumunija. Prva Ruska država u Kijevu i ima još primera.

    2. Da te ja naučim nešto iz istorije. Pre našeg dolaska na Balkan tu živeli Iliri. Srba nije bilo. Nego Ilirska plemena kao što su Arbanasi, Arbreši, Dardani, Albanci, Dalmati I dr. Znači ova plemena su pre dolaska Srba na Balkan živeli na Balkanu.
      Ali po izgleda da je I Bog Srbin. Ovo je moj prvi čas istorije za tebe. Besplatni su ovi časovi, ne brini…

        1. @Zoran Zvezdic

          Mnogo lose glumis srpskog komentatora. bas lose i amaterski. A Ako je ovo maksium od vas albanskih botova, onda sta reci. I da, zivelu su na Balkanu i Ilirska plemena i Tracanska medju koje spadaju Dardani ili plemena za koje se smatra da su keltska kao Albanoi ali niko od njih nema nikakve veze sa danasnjim Albancima ili nema nista vise veze od drugih naroda koji danas zive na Balkanu.

      1. albanci su došli u evropu tj. na područje današnje albanije 1043 godine ,kao pomoćne trupe vizantijskog vojskovođe Đorđa, poznatijeg pod nadimkom manijak, a došli su sa kavkaza.Nikakve veze oni nemaju sa ilirima.

    3. Jevreji tu žive od vremena Abrahama koji je I otac Jevreja po krvi. Zato ne treba da se pita ništa Izrael. Jer ti neznaš istoriju pa trabunjaš sa tim tvojim ptičjem mozgom.

  13. To je dobra ideja. Srbija vaistinu treba odustati od EU i pridruziti se Rusiji, Ukrajini, Moldaviji, dakle onima sa kojima deli iste poglede na demokratiju i ljudska prava.

    1. Pardon, i Ukrajina i Moldavija beze od Rusa, kao onomad Slovenci, Hrvati i Albanci od Srba. I Ukrajina i Moldavija zelelo u EU, jer im je dosta bilo „brace Rusa“, upoznali su ih jako dobro.

  14. Kosovo je izgubljeno jos davno, i ne treba vise bazirati politiku na ocuvanju necega sto smo i sami svesni da ga vise nema, upropascene su generacije i generacije zbog kosovskog mita za sta, za zajebanciju , sramota.

    1. Тачно, Косово је било изгубљено још давно. Изгубио га је цар Лазар, али су јуначким подвигом он и Милош Обилић заветовали Србе да га поврате и они су то учинили. Ко се не држи Косовског завета није Србин.

  15. Srbija je odavno odustala od Evropskog puta, VELEDEMAGOG Vučić priča jedno radi drugo a nas je stavio pod rusku čizmu !

  16. Hajde da ključna problema ulaska Srbile u EU postavimo sa malo promenjenim redosledom reči:
    1. Umesto Normalizacije odnosa Beograda sa Prištinom,
    da bude Normalizacija odnosa Prištine sa Beogradom
    2. Umesto: Srbija mora da ispuni uslove za prijem u EU.
    Neka bude:EU mora da ispuni uslove za prijem Srbije

  17. Zapravo, moj (naš) najveći poraz jeste to što ovakvima povremeno izgovaram ime, što znam da postoje, i što će ostati zabeleženi u istoriji. A to što su, pride, na bitnim državnim funkcijama, to me već jednom nogom vodi u Urgentni centar. Ili Guberevac, ko više ponudi..

  18. Citajuci ove komentare sticem utisak da Albanci nikad nisu ziveli na Kosovo. Dosli su Slaveni i nasli pusto Kosovo. Ispada da Srbi nisu nebeski narod nego su to Albanci. Pali su s neba. Zato i zasluzuju Kosovo jer ih je Bog poslao.
    Sto se tice EU, gledajte i pitajte obicne gradjane Hrvatske. Ja sam pricao s njima.
    Samo jedan primjer. Hrvatski seljak dobija traktor od 48000 EUR od cega daje samo 8000. Ostatak daje EU bespovratno pod uslovom da ne moze prodati 5 god. EU finansira termoizolaciju kuca, finansira most na Peljescu…da ne nabrajam. Ako mislite da nam ne treba EU, onda cejajte, ubrzo izlazi is stampe srpski kuvar“KAKO pripremiti ukusna jela od korenja i bobasvaba“ zajednickih autora Dacica, Vulina i Popovica.

    1. @Mile

      Kako onda objasnjavas masovno emigriranje iz Hrvatske ako je sve tako sjajno i bajno? Raspitaj se malo u vezi brojki koliko Hrvata je emigriralo zadnjih godina. Kako obajsnjavas da Albanija nije jedna od najbogatijih i najuredjenijih drzava u Evropi s obzirom na tu fanaticnu ljubav prema Americi, i NATO-u ? Albanci su vecina na Kosovu i to im daje pravo na formiranje drzave? Stvarno? Kako to da to pravo nisu imali Srbi u Hrvatskoj, nemaju Srbi u BiH, Turci u Nemackoj, Alzirci u Francuskoj ili opet Srbi ili Grci u Albaniji? Po cemu ste to vi kosovski Albanci tako specijalni? Jeste da bolje muljate i lazete od drugih i sto ste ubedili Amerikance da je podrzavanje te vase mafijasko-nacoske paradrzave kao americki njihov interes ali realno, ni po cemu nemate pravo da na Kosovu pravite svoje male, neizvljene, iz ko zna kog veka zaostale projekte.

  19. Nije političarima stalo ni do Srbije nido Kosova odustaju zato što ne žele da urede državu da urede pravosuđe, birokrariju opštinske uprave…i sve što je ogledalo države ovo je jedna država kriminalaca koji dele teritorije i bahate se…

  20. Pola srbije je već u evropskoj uniji… za koju godinu će otići još trećina… ostaće trećina starih… koji nemaju gde da odu…

  21. Mile Popara bravo za komentar.Nego taj kuvar da izadje sto pre da se pripremimo.Jesti gloginje je zdravo govorili su nasi stari.

  22. Citam komentare pa na nekima se zgrozim od gluposti. Mi smo poceli pristupanje EU jos poodavno pa kada se priblizi ta godina pomera se na neku sledecu i tako uvek. Nikada mi necemo u Evropu iliti Evropa nece nas. U komentarima ima istine. Srbi su prodali Kosovo za dobre pare Siptarima i naselili Srbiju i dobili posao. Dole nisu placali struju sto je i dan danas tako. I mene boli za Kosovo isto kao i vecinu Srba. Znamo da necemo moci da ga vratimo jer ono treba kaubojcima. Neka vlast pokusa da dobije od kosova bar neki deo teritorije ali neka upamti i pojedinci ovde sta ce biti sa Pazarom i Bujanovcem. To bi pitanje postavio tom gospodinu Zoranu koji je toliko uporan za EU. Sta tada ciniti. Belgijanci to drugacije rade hoces u Belgiju moze ali si Belgijanac a ne ovde nacije nezna se koja nema. U Srbiji si brate moj Srbin nema nacije nema niceg drugog. Sve dok tako nebude ocekujmo Presevo,Bujanovac i Rasku oblast

  23. Mnogi ovde treba da odu kod psihologa. Prosto ne mogu da razumem ljude koji misle da ćemo odustajanjem od EU odjednom dobiti Kosovo bez Albanaca. Bili mi u EU ili van nje status Kosova je isti. Ali ako odustanemo od EU e onda ćemo da vidimo opet devedesete. Stvarno je vreme da se ovim likovima koji ne razumeju ama baš ništa kaže i objasni kakav je status Kosova a ako i dalje budu insistirali da je srpsko onda da se lepo presele tamo da žive. Ovo kleronacionalističko mantranje je stvarno postalo odvratno.

    1. Nista manje odvratno nije ni ovo autosovinisticko-stokholmski sindrom -albanski bot na zadatku mantranje cije tipicne delove si i ti izrecitovao. Psiholog bi trebao i onima koji misle da ce priznanjem velikoalbanske paradrzave na Kosovu da poteku med i mleko i da ce plate da porastu na 3000 evra. A ako je Kosovo albanska drzava kako ti mislis da jeste, sto ne zatrazis sa tvojim albanskim drugarima da vas prime u UN? Valjda znas da je to prava sitnica za svaku nezavisnu i suverenu drzavu, cak je i Srbija ovakva kakva je, uspela da udje u UN u roku od par meseci.

  24. @Goran
    Nista manje odvratno nije ni ovo autosovinisticko-stokholmski sindrom -albanski bot na zadatku mantranje cije tipicne delove si i ti izrecitovao. Psiholog bi trebao i onima koji misle da ce priznanjem velikoalbanske paradrzave na Kosovu da poteku med i mleko i da ce plate da porastu na 3000 evra. A ako je Kosovo albanska drzava kako ti mislis da jeste, sto ne zatrazis sa tvojim albanskim drugarima da vas prime u UN? Valjda znas da je to prava sitnica za svaku nezavisnu i suverenu drzavu, cak je i Srbija ovakva kakva je, uspela da udje u UN u roku od par meseci.

  25. u vreme pred rat u yu u nekim zemljama eu su uvezbavani borci za „oslobo
    djenje“,kosova.tradicija nekih zemalja sadasnje eu je pomaganje organizaci
    ja politicko-verskih protivu srba i drzave u kojoj srbi behu u vecini,u to vre
    me sam nailazio u nemackoj i austriji na natpise „kosova republike“ ne zna
    juci o cemu se radi,cak sam vidjao u jednom delu nemacke ljude obucene u
    vojne uniforme bez oznaka sa kamama o pojasu koji su govorili za mene nepoznatim jezikom.pocetkom rata u yu i ostrom propagandom protivu
    srpskog dela putem ovdasnjih glasila mi je bilo jasno sta sam bio video.
    tokom cele istorije balkanskih srba okolne drzave,vecinom katolicke,su
    bile protivnici srba i na tom nivou ostali.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.