Čanak: Opozicija i SPC pripremaju incidente u Crnoj Gori

Ostavite komentar


  1. E moj Canak tvoje misljenje i politika su vidjene ma zadnjim izborima
    Najpostenoje bi bilo da se latis drugog zanimanja a ne trijes medijski prostor svojim izmisljotinama.

  2. a ne spominjete to sto se vlast u CG sprema na veliko da pokrade izbore? Kakav je to svetionik demokratije?

  3. „Crna Gora mora ostati svetionik prozapadne i proevropske misli“
    A ha ha ha ha ha
    Stvarno, Milov režim je zaista svetionik slobodne misli i demokratije.
    Koliko jadan i pokvaren moraš biti da govoriš protiv svog naroda u drugoj državi kome su uskraćena najosnovnija ljudska prava od te „demokratske vlasti“

  4. A Čanku malo što u Srbiji seje zlu krv pa bi da i Crnogorciima zamuti ionako mutnu vodu.

  5. Kakve veze ima ovaj politički šarlatan sa Crnom Gorom? I zašto ga stalno puštate u Danas? Finansijer iz senke?

  6. Koliki je minimum razuma da se čovek proda.
    Živeti životom ove moralne nesreće,mora da je pakleno.

    1. Ovo je najobičnije lupetanje. Znaš li ti uopšte šta je jedna ozbiljna analiza?

  7. Ne slazem se sa Cankom po vecini pitanja ali za ovo je u pravcu.Srpski narod je bio ugrozen od Triglava do Djevdjelije I videli smo sta je bilo.Ako Milo valja Crnogorcima sta nas briga a prica o ugrozenosti Srba je vec malo izlizana

    1. Ako neko hoće da ukine SPC, zahteva da se ona posle 800 godina registruje i slične gluposti da li je to izlizana priča. Zbog takvih kao ti Srbima u regionu je sve teže. Kad te izda matica gde ti je kraj?

  8. Za početak, da krenemo od toga ko je sve zaslužan što je mnogima u Srbiji privlačnija opcija odlazak na letovanje u Albaniju nego u Crnu Goru.

  9. Kakav uporan rad na svađanju vekovno prijatekjski orjentisanih naroda Srba i Crnogoraca. Uspeće i to da pokvare. Litijaši, Milogorci, veliki Srbi i veliki Crnogorci. A Rusi trljaju ruke i smeškaju se.

  10. Mislim da je Čanak u pravu da je ovo krajnji cilj – Litije su od starta bile politički pokret da se Crna Gora kao nezavisna država ukine, da se njena uloga svede na privezak beogradske ili kremaljske politike, što je u konačnici svejedno

  11. Vrrlo vrrlo precizno skenirana situacija. Crna Gora očito bije bitke koje nama tek predstoje, ako ih ikada i počnemo. Jer ovde je jeres i reći to što je Čanak rekao, a kamoli krenuti u obračun sa popovima i ruskim plaćenicima.

  12. Kad se pomene don Milo, samodržac u Montenegru evo već 30 godina, prva asocijacija mi je taj svetionik…
    A kad je krenuo da sa raspopom Mirašem Dedajićem pravi novu crkvenu organizaciju, nestala je svaka sumnja u njegovu prozapadnu orijentaciju.

    1. Pati se od te „velikosrpske“ ideje sve vreme..odavno srbijanci ne shvataju da se zemlja raspala dok su oni tripovali. Jedan od retkih koji se usudio to da kaže je Čanak, sad konkretno zbog izbora u CG

  13. Canak je sigurno napravio paralelu izmedju sadasnjih zbivanja i „jogurt revolucije“.Mislim da bi trebalo da svima vama koji pojma nemate kako je sve i oko cega pocelo, malo detaljnije objasni sta se desavalo krajem osamdesetih proslog veka.

  14. „Čanak: Opozicija i SPC pripremaju incidente u Crnoj Gori“. Ovakav naslov odgovara samo Vučiću i njegovoj bratiji. Urednik portala treba odnah da postavi ono što je izjavio Čanak. A to je sledeće- „Crna Gora mora ostati svetionik prozapadne i proevropske misli. Upravo takva Crna Gora ne odgovara interesima Kremlja, odnosno političke elite koja sada vodi Rusiju, tako da se plašim da ćete se susresti sa incidentima u noći između nedelje i ponedeljka. Takav scenario već najavljuju provelikosrpske i prokremaljske opozicione snage u Crnoj Gori“, rekao je Čanak za podgoričke Dnevne novine.

  15. Bilo bi mi čudno da ne bude nereda koji bi se mogli povezati sa udarima na Crnu Goru „spolja“. Ako i dođe do toga, ova pobeda „proevropskih snaga“ nikako se ne uklapa u interese zvanične Moskve. Čanak zna, jasno mi je zašto nije omiljen… ali je u pravu.

  16. Kako ne shvataju da Crna Gora nije „ruska gubernija“, preskočila je Srbiju i ulaskom u NATO, otvaranjem poglavlja za pristupanje EU u znatno kraćem roku. Kao što je predsednik LSV i pomenuo u svom intervjuu, „retka svetla prozapadna tačka“…

    1. Evo i ja da dam svoj komentar na ovu Cankovu opasku.Sve je u pravu,iza svega kaosa stoji Srbija i SPC.Oni ne mogu prihvatit to sto ih je stara ljubav Montenegro napustila,i sad pokusavaju rovariti kao i devedesetih u bivsoj Jugi.Pravoslavnu crkvu ne da ne treba ponovo registrirati,vec je zakonom treba zabraniti da uopce vise i postoji.Podrska Europskoj i Nato Crnoj Gori!

  17. Crna Gora je ovih dana poligon na kojem vidimo šta nas čeka ako se usudimo da izađemo iz „bratskog“ ruskog zagrljaja. Žao mi što nema više onih koji na to otvoreno upozoravaju kao Čanak. A kamoli spremnih da se tome suprotstave. Mnogo su izgleda isti i u vlasti i u opoziciji…

  18. Crna Gora je nezavisna drzava…sta god odluci to jr njeno pravo…ostali ne bi trebali da se mesaju!

  19. Odavno su svetionici na ovim prostorima pogašeni. Tamo gde neko vlada 30+ godina i gde se izbori dobijaju sa 70+% svetla demokratije nema.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.