Čanak: Strah od devedesetih 1Foto: N1

Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras da se u Vojvodini oseća strah koji nije video od mobilizacije devedesetih godina, s tim što se ljudi sada ne plaše vojske i policije, nego gubitka posla.

„Vrlo često se vezuje da iza takvih stvari stoji Andrej Vučić, ali ne znam da li on stoji iza bilo čega, nikada ga nisam video“, rekao je Čanak za Televiziju N1. Komentarišući napad na Natašu Jeremić, Čanak je rekao da je on bio logički uvredljiv i da na to mora da se reaguje sudski.

„Apelujem na SNS da to hitno razreši, da na stranku ne padne sumnja da stoji iza stava koji je uvredljiv, a ima i elemenata krivičnog gonjenja“, ocenio je Čanak. On je istakao da stvari ne mogu da se guraju pod tepih i da niko ne sme biti nedodirljiv za zakon.

Pravosudni organi treba da rade svoj posao. Ne mogu da se junače na učiteljicama, a da ne hapse narko-bosove koji se sukobljavaju ispred škola, kazao je Čanak. On, međutim, ne veruje da je odobrenje za napad na Natašu Jeremić stiglo od Aleksandra Vučića.

„Neverovatno je do koje mere hoće da ode poltronska svest u odbrani lika i dela. Čisto sumnjam da je on lično tražio da se napadne žena jednog od protivkandidata. Ume on sam dobro da se brani“, rekao je Čanak.

Govoreći o pitanju Kosova, kaže da je nedavno izjavio da je Kosovo nezavisno i da je to notorna činjenica koju treba priznati.

Čanak je naveo da je to prostor na kome nemamo nikakve ingerencije, koji ima svoje institucije – pravosuрe, carine, vojsku, sudstvo, i mi to ne možemo da nazivamo „srcem Srbije“. Priznao bih nezavisnost Kosova u ime budućnosti čitavog regiona. Ne priznati fakticitet znači živeti u zabludi, kazao je Čanak.

Lider LSV je istakao da priznanje Kosova nema nikave veze sa Vojvodinom, čija nezavisnosti nije bila tema nijedne političke stranke.

„To je čista laž, kao što je laž da je SNS skupljao potpise za mene, da ću otcepiti Vojvodinu i pripojiti je Hrvatskoj, Mađarskoj ili ne znam kome, naveo je Čanak.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari