Čanak u Podgorici: Vulin multilateralno nekompetentan i ruski agent (VIDEO) 1foto: Printscreen/YouTube/Gradska RTV Podgorica

Aleksandar Vulin je ruski agent u Vladi Srbije, ocenio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, gostujući u emisiji „Aritmija“ na Gradskoj RTV Podgorica.

Do Vulina su lider LSV-a i autorka emisije Tamara Nikčević došli govoreći o narativu da je izvršena „NATO agresija na Srbiju“, kako je to Vulin ocenio nedavno u Grčkoj, na šta je Nikčević podsetila.

„Aleksandar Vulin je sramota Srbije koja nadam se da će formiranjem nove vlade uskoro prestati. Verovatno nikada u životu nisam video nekometentiju osobu, ali multilateralno nekompetentnu, ne postoji ništa za šta on kompetentan, ali ništa. I onda vi takvoj osobi date da u jednom mandatu bude ministar vojske. Pa onda uzme siromašak, pošto nije služio vojsku, da 15 dana spava u kasarni da bi mogao obuče uniformu“, rekao je lider LSV. On je dodao da Vulin time što nosi policijsku uniformu i značku – krši zakon jer je to lažno prestavljanje „jer on nije policajac i nema pravo na značku, nije prošao provere…“, rekao je Čanak na podsećanje voditeljke.

„U psihologiji se to kaže ovako – Vama se može pomoći, ali morate početi da sarađujete. Vulinu se može pomoći ali on ne sarađuje, on samo podgreva svoje ludilo“, dodao je on.

Čanak je naveo i da ministar policije progoni njegovu porodicu, jer govori o tome da je Vulin ruski agent.

Na opasku novinarke da je Vulinu mandat dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Čanak je rekao da je Vučić mandat dao mandataru za sastav Vlade.

U kontekstu toga da je Vulin „ruski agent“ lider LSV naveo je da je svima jasno da „Vulin nije tu jer je kakav stručnjak, nego zato što Rusija preko svojih kanala stalno pravi pritisak da mora da ima u Vladi Srbije svoje ljude“ , napomenuvši da je Vulin jedan od najeskponiranijih „ruskih ljudi“ u Vladi Srbije.

Upitao je da li je predsednik Pokreta socijalista probao da izađe sam na izbore, ocenivši da kada bi Vulin na izborima izgubio, za razliku od Čanka, ne bi mogao da opstane na svojim idejama. „Ovaj čovek da nije na vlasti, ne znam šta bi bilo sa njim. Ali zašto je na vlasti stalno? Iz istog razloga iz kog je Dačić. Zato što Rusija insistira da ima ljude koji će da onemoguće evropski put Srbije i to je cela priča. Mi smo taoci ruske agenture“, rekao je Čanak.

Odgovarajući na pitanje voditeljke zašto Vučić prihvata ruske ljude u vlasti i da li je istina da je „fizički ugrožen“, Čanak odgovara da ne zna, ali da svakako trpi pritiske, te da politika „četiri stuba spoljne politike“ nije održiva. Takva politika je jednim delom posledica politike bivše nemačke kancelarke Angele Merkel, za koju lider LSV kaže da je bila „veliki advokat njegovog (Vučićevog, prim.nov.) uspeha u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari