Centri za registraciju vozila na Kosovu radiće i vikendom zbog velikog interesovanja 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Zbog povećanog interesovanja za prelazak sa registarskih oznaka koje za gradove na Kosovu izdaje Republika Srbija – na tablice RKS, Centri za registraciju vozila, kao i tehnički pregledi radiće tokom oba dana vikenda, potvrđeno je za portal KoSSev.

„Tokom ove nedelje doneta je odluka da Centri za registraciju vozila rade i subotom i nedeljom. Znači, to podrazumeva da će sada i nedeljom biti moguće da se završe i tehnički pregledi, kao i uplata za registraciju i takse“, precizirao je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Centri za registraciju vozila i tehnički pregledi radiće i na severu i na jugu.

Kosovska vlada odlučila je krajem oktobra da produži rok za preregistraciju vozila i omogući onima koji poseduju tablice gradova na Kosovu koje izdaje Republika Srbija da pređu na RKS u periodu od 1. novembra do 1. decembra 2023. godine. U pitanju su tablice KM, PR, PZ, GL, UR, PE i ĐA.

Radi se o drugom datom roku za prelazak na RKS, nakon što je prvi istekao krajem marta ove godine, u kom se za (pre)registraciju svojih vozila opredelilo 805 vozača.

Kao i u prvom roku, i sada je novom odlukom predviđeno da se mogu (pre)registrovati vozila koja su na srpske tablice registrovana u periodu od 10. juna 1999. do 21. aprila 2022. godine.

Iz kosovske vlade, kao i policije, naveli su da je odlučeno da se produži rok za preregistraciju usled „velike zainteresovanosti i potražnje za registracijom vozila na RKS“, kao i da i ovog puta važe iste olakšice i svi uslovi iz Administrativnog uputstva od jula prošle godine.

Produžetak roka, pratio je novi talas preregistracije.

Ljudi u redovima danima čekaju, ali odbijaju da govore za medije, navodeći samo da su primorani da preregistruju svoja vozila kako bi mogli da njima upravljaju.

Do podnevnih sati danas, broj onih koji su, u novom roku koji traje već 10 dana, ovu (pre)registraciju obavili popeo se na 1.220.

Nakon 1. decembra, ta vozila, kako je najavljeno, više neće imati mogućnost da se registruju na RKS, ali ni da ulaze ili saobraćaju na teritoriji Kosova.

Iz policije su nedavno precizirali i da vozačima koji do 1. decembra ne zamene tablice, ;neće biti dozvoljeno kretanje, a najpre će policajci kazniti vozače koji se u njima nađu na ulici, zatim im oduzeti tablice, a na kraju ukoliko isto vozilo ponovo zaustave, vozilo će i konfiskovati.

Masovne konfiskacije, naglasili su iz policije, neće biti.

Srpska lista i zvanični Beograd se još uvek o ovome nisu oglašavali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari