CESID: Posmatrači obišli 320 glasačkih mesta, ponavljaju se nepravilnosti 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID) objavio je da su njegovi posmatrači obišli do sada 320 biračkih mesta i da su nastavili, tokom referendumskog glasanja da uočavaju prethodno uočene nepravilnosti.

CESID je na svom sajtu u 19.00 naveo da se nepravilnosti ponavljaju tokom dana i da su to „javno glasanje, lošija organizacija glasanja i nisko poštovanje mera zaštite od kovida“.

„Uočeno je i vođenje paralelne evidencije glasača na GM 52 u Kragujevcu“, naveo je CESID.

Ocenjeno je i da „lošijoj organizaciji glasanja značajno doprinosi i da deo članova glasačkih odbora nije sve vreme na glasačkom mestu“

CESID je u 16.00 objavio da su njegovi posmatrači obišli 260 glasačkih mesta u 23 opštine i grada.

Naveo je da su među nepravilnostima najučestalije „loša organizacija rada glasačkih odbora i porodično i javno glasanje na više glasačkih mesta“.

Ukazali su da tu spada i „nepoštovanje mera zaštite od kovida“.

„Na jednom glasačkom mestu u Smederevu dogodio se kratki incident zbog alkoholisanog stanja jednog birača, ali nije došlo do prekida glasanja“, naveo je CESID.

CESID je u 13.00 objavio da nalazi mobilnih timova pokazuju da glasanje i dalje protiče mirno, bez krupnih incidenata, kao i da se ponavljaju prethodno uočene nepravilnosti u vezi glasanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari