CIK Kosova: Opštinski izborni službenici u pratnji policije danas u kancelarijama na severu Kosova 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Kosovska policija će danas, zajedno sa opštinskim izbornim službenicima četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova, obići opštinske kancelarije, rečeno je juče na sednici Centralne izborne komisije, prenosi Ljajmi.

Na sednici Centralne izborne komisije saopšteno je da od Kosovske policije još uvek nisu dobili operativni plan.

„Sastali smo se sa policijom i plan je da naši službenici zajedno sa policijom odu u naše severne opštinske kancelarije. Operativni plan za ovu aktivnost radi policija zajedno sa sekretarijatom i ostaje da se vidi koliko imamo pristup našim kancelarijama i koliko ćemo imati pristup biračkim mestima na severu“, naveo je predsedavajući CIK Krešnik Radonići.

Izvršni direktor Sekretarijata CIK Burim Ahmetaj istakao je da je upućen dopis nadležnim institucijama od kojih se traži obezbeđivanje uslova za održavanje izbora na severu Kosova.

„Da bi naše kancelarije bile funkcionalne, uputili smo dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova, Kosovskoj policiji, kao i Ministarstvu prosvete, od kojih smo zatražili procenu stanja i obezbeđenje službenika Centralne izborne komisije i četiri opštinske izborne komisije u svakoj od njih. Funkcionalizacija opštinskih izbornih komisija neophodna je u okviru priprema za nesmetano odvijanje izbora, jer ove komisije obavljaju nekoliko važnih poslova definisanih Zakonom o opštim izborima“, rekao je Ahmetaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari