Kol centar SNS-aFoto: K. Živanović/Danas

Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) objavio je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) negirala povezanost sa agencijom za hostese M&J Lady, rekavši da nisu koristili njihove usluge, niti je ta agencija na bilo koji način bila uključena u izbornu kampanju te stranke.

Transparentnost Srbija podnela je prijavu Agenciji za sprečavanje korupcije zbog sumnje da je organizacijom kol centra SNS prekršila Krivični i Zakon o finansiranju političkih aktivnosti, podseća CINS.

U odgovoru Agenciji za sprečavanje korupcije, stranka je negirala povezanost sa agencijom za hostese M&J Lady, koja je bila zadužena za organizaciju kol centra, kao i sa nevladinom organizacijom Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB), u čijim su prostorijama vršene isplate honorara.

Kada je reč o fotografijama i video snimku koji je ranije objavio CINS, a koji su nastali u prostorijama CEROB tokom isplate honorara angažovanima u kol centru, SNS je navela da u tim prostorijama nema obeležja stranke, niti da je SNS osnivač organizacije.

Prema onome što su napisali u dopisu, oni sa CEROB nemaju nikakvu poslovnu saradnju, niti ugovor.

U tekstu koji je CINS objavio navedeno je da je rad kol centra dogovaran u posebnoj WhatsApp grupi CALL CENTAR 2023.

Srpska napredna stranka je, u odgovoru Agenciji, negirala da su je oni napravili i finansirali, a nisu znali ni da postoji, kao ni ko ju je napravio i šta u njoj piše.

Iz SNS su rekli i da ne postoje dokazi da je stranka „organizovala i finansirala predmetni kol centar, da je izvršavala bilo kakva plaćanja i da je radila bilo šta što je zabranjeno zakonom“.

Agencija za sprečavanje korupcije je povodom ove prijave kontaktirala i M&J Lady i CEROB, koji su, takođe, u svojim odgovorima negirali povezanost sa SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari