Član GIK: Zapisnici više biračkih odbora u Beogradu nezakonito prepravljani 1Foto: A. L./Danas

Član Gradske izborne komisije (GIK) u Beogradu Vladica Ilić naveo je danas da su u više zapisnika o radu biračkih odbora na beogradskim izborima nezakonito prepravljani podaci o glasanju.

Ilić je na društvenoj mreži Iks (X) napisao da su prepravke vršene nakon podele primeraka zapisnika članovima biračkih odbora, kao i nakon njihovog objavljivanja na sajtu Republičke izborne komisije (RIK).

Prema njegovim rečima, zapisnici su nakon prepravki ponovo stavljani na sajt RIK, ali sa istim datumom i vremenom kao pre prepravke.

On je objavio i četiri zapisnika sa biračkih mesta u gradskoj opštini Čukarica, na kojima se vidi razlika u zapisnicima koji su podeljeni članovima biračkih odbora, koji su okačeni na sajtu RIK u izbornoj noći, kao i oni koji su okačeni na sajt RIK 5. januara.

Na fotografijama koje je okačio, mogu se videti prepravke u broju glasača koji su izašli na izbore na tom biračkom mestu, broju važećih i nevažećih listića, kao i u broju glasova za određene liste, dok se pored svake prepravke nalazi nečiji potpis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari