Crnobrnja: Za kosovski problem razgraničenje korak u pravom smeru

Ostavite komentar


  1. I dobro šta je naravoučenjije vašeg izlaganja. Ako ste za razgraničenje koje su to granice?
    Da li je to ono što je predložio npr. NATO da u Srbiji ostanu četri opštine severno od reke Ibar i može to Zubin Potok, Severna Kosovska Mitrovica, Zvečan i Leposavić a da tzv. Preševska Dolina ostane u Srbiji zbog krvavog ustanka OVPBM koji je NATO upravo ugušio i ukinuo kopnena zonu od pet kilometara ugovorenu u Kumanovu. NATO naime smatra da trebaju biti kažnjeni samo oni koji su izvršili represije i nasilje nad lokalnim stanovništvom a to Srbi severno od reke Ibar nisu činili a Albanci iz tzv. Preševske Doline jesu 1999/2001 god.
    Govorite o tome da Srbija ne kontroliše Kosovo ali i Albanci ne kontrolišu Severno Kosovo jer je npr. predsednik svih „Kosovara“ morao da angažuje preko 130 (stotinu i trideset) do zuba naoružanih ROSU specijalaca i to 100%Albanaca da bi se samo provozao čamcem po Gazivodama.
    I najzad, da li je famozno razgraničenje ono Tačijivo da se ratom NATO – a protiv Srbije oteto KiM i sada bi još i tzv. Preševsku Dolinu. Dakle. Ako nešto predlažete onda kažite na šta konkretno mislite. Jedina koja je konkretizovala svoje poglede od raznih „Pokreta“ je Jelena Milić predsednica Centra za Evroatlanske Integracije i faktički prva predložila razgraničenje onako kako ga je NATO zamislio.

  2. Sta je Evropski pokret u Srbiji i od kada to postoji?

    Takodje, sta se desava sa onim obecanim analizama Futuristickog instituta o nasoj buducoj propasti? Da li ima jos neki nezavisni mislilac da se oglasi povodom ovog goruceg pitanja?

    Komentari na drustvenim mrezama nisu zamena za javno mnjenje. Novinske objave nisu zamena za postovanje parlamentarnih i zakonskih procedura.

    Da Srbija nema ni „S“ od suvereniteta na KiM, Albanci ne bi morali da uopste pregovaraju sa nama i mi ne bismo morali nista vise da potpisemo. Ako gospodin ozbiljno, odistinski brani svoju poziciju ovim nazovi argumentom, zalim i njegovu poziciju i one koje zastupa.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.