Predsednik opštine Obrenovac i bivši funkcioner URS Miroslav Čučković pristupio je SNS, i kako kaže za Danas, to je učinilo i svih 12 odbornika nekadašnje partije Mlađana Dinkića tako da sad odborničku grupu naprednjaka čini 28 od ukupno 56 odbornika. Na pitanje Danasa da li je to uradio kako ne bi bio smenjen i kako se ne bi dovela u pitanje njegova odgovornost tokom prošlogodišnjih poplava, Čučković ističe da je reč o „budalaštinama“.


On je, inače, juče rekao da ga je u tabor naprednjaka privukla jaka državna politika, borba protiv korupcije i kriminala, za šta je dokaz i to da je obnova Obrenovca protekla bez ijednog prizvuka bilo koje afere. „Zahvaljujući premijeru Aleksandru Vučiću imamo državu koja je lider u regionu, poštovana od svih i u kojoj se sve to može direktno pokazati na novčanicima građana“, rekao je Čučković.

Ujedinjeni regioni Srbije, nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, praktično su prestali da funkcionišu. Iako i dalje pravno postoje, URS Mlađana Dinkića više nema rukovodstvo, centralu niti prostorije stranke. Ipak, nakon lokalnih izbora 2012. u Srbiji, predstavnici ove partije činili su deo mnogih skupština opština i gradova, kao deo vlasti ili kao opozicija.

U Loznici ursovci su osnovali Pokret za Loznicu i Podrinje, ali kako saznajemo, uskoro će svi preći u SNS, imajući u vidu da je gradonačelnik Vidoje Petrović lokalni koordinator naprednjaka. U Trsteniku su predstavnici URS osnovali Narodni pokret Srbije, dok je u Kragujevcu jedan deo osnovao Pokret za naš grad Nebojša Zdravković i priključio se naprednjacima, a Veroljub Stevanović je osnovao Zajedno za Šumadiju i smenjen je sa vlasti. Bivši odbornici URS sada funkcionišu kao pokreti građana i u Rači, Pirotu, Plandištu, Doljevcu i Svilajncu.

S druge strane, i dalje se kao URS vode u Nišu, Paraćinu i Osečini. U Aleksincu je jedan deo Dinkićevih pristalica prešao u SNS, a ostali su osnovali novi pokret. URS ima odbornike i u Knjaževcu, Beočinu, Varvarinu i Vlasotincu, ali juče nismo dobili podatke o tome kako se sada u tim lokalnim samoupravama vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari