Ćuta poziva Vučića da u subotu dođe na Gazelu 1Foto: Vojin Radovanović

Aleksandar Jovanović Ćuta aktivista Ekološkog pokreta poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da dođe u subotu na most „Gazela“ gde će on blokirati saobraćaj.

Vučič je danas obraćajući se medijima rekao da će u subotu, za kada je najavljena nova blokada puteva, da šeta Srbijom.

– Mora da me nauče da snimam mobilnim telefonom. Šetaću po Srbiji da ih slikam i da vidim ko su ljudi koji maltreturaju građane i da pitam što ih maltretiraju. Ima da se pojavim na bar pet tačaka – najavio je Vučić.

Aleksandar Jovanović Ćuta ga poziva da dođe na mesto gde će on biti.

– Nek dođe i nek ponese fotoaparat ako ne zna da koristi mobilni. Nek povede fotografa da me slika. Jaću biti na Gazeli i mirno ću da stanem svojim kolima i da zaustavim saobraćaj. Neću nikog da maltretiram i bijem kao što su oni tukli nas. Pozivam sve građane koji su uznemireni zato što su on i njegovi robovi nemeračili da otimaju našu dedovinu. Ima rok do petka da povuče zakon o eksproprijaciji i zakon o referendumu koji je potpisao a ne zna da ga je potpisao. Srbija neće mirno gledati to, nego će mirno izaći i blokirati sve puteve dok se ne ispune naši zahtevi – naveo je Jovanović.

On pita Vučića da li je potpisao zakon o referendumu ili nije.

– Jesi li ti uopšte Aleksandar Vučić? Da li Aleksandar Vučić ima dvojnika. Ubeđen sam da da. Jednog koji kaže da je potpisao zakon i drugi koji kaže da nije – pita se Jovanović.