"Da je dužan Radulović može sam da proveri za pet minuta"

*Ukoliko pokaže dokaze da danas nije poreski dužnik, to neće biti dokaz da nikada nije dugovao porez SAD i Kaliforniji. Trebalo bi da ima dokaz da nikada nije bio poreski dužnik u toj državi - napominje Rujević za Danas
Nemanja Rujević, autor teksta o poreskom dugu Saše Radulovića, za Danas o optužbama pokreta DJB i najavljenim dokazima

Ostavite komentar


  1. Vucic se boji Radulovica, to je ocigledno. Dali Radulovic duguje nekoj drzavi porez, izgleda ne. Sto je onda ista bilo u stampi?

  2. Kakva je sad ovo igrarija, manipulacija, zamena teza, izvlacenje od odgovornosti…Postojala je jasna tvrdnja – da je Radulovic ostao duzan milion dolara na ime neplacanja poreza i da je maltene zbog toga napustio Ameriku…Ako dostavi dokaz da nema dugovanja, znaci da je gospodin slagao i treba da odgovara…Koga briga da li je Radulovic bio ili nije bio americki poreski obveznik (ili kanadski, nemacki…).

  3. E ako je bio a više nije dužan, to je onda veliki problem. Toliko veliki da i moj kućni ljubimac Ruja ima stomačni propuhe. Jer da baba ima…… bila bi deda. Jel ovo tekst za ometene u razvoju ili šta!?

  4. Siguran sam da je novinar slagao.Sad pokusava da se opere.Dvadeset godina sam poreski obaveznik u Americi.Bio sam duzan i sad sam duzan deset hiljada dolara.Placam u ratama.Da je Saza duzan milion, kako se navodi, nasli bi ga Ameri i na Mesecu.Novinar nema pojma o placanju poreza u Americi.Pitanje je koloko je i od koga dobio za laz.

  5. Posle ovog obrta, sada je g-din Rujevic u obavezi da kaze, po cijem nalogu je objavio doticni tekst i da li je za to adekvatno nagradjen. Sve drugo bi bilo neozbiljno. A, Deutsche Welle bi trebalo itekako da razmisli o svom ugledu posle ove blamaze. U pravu je komentator "mister White"- Vucic se boji Radulovica. Ja bih dodao- jedino njega se boji.

  6. Zasto bi se Vucic bojao Radulovica,on putuje kod svtetski lidera,primaju ga na sve strane,ali to ne znaci da je u Srbiji dobro.
    Radulovic se bavi banalnim stvarima,gde ce sedeti u Skupstini,ja bi i na tavanu sedeo i borijo se za prava gradjana,oni se bore samo za sebe.Obacali su da ce dovesti demokratiju u Skupstinu i direktno razgovarati sa gradjanima,od toga nista,imaju neku YouTube kontak enisiju gde samo kukaju poslanici koji imaju piljarnicu.
    Naravno da ovo nije falcifikat,mozda je i u medjuvremenu rasvetljeno ili je platio dug,ostaje cinjenica da im se ne moze verovati.Poredili su sebe sa hrvatskim pokretom Pametno,ovi ni cenzus nisu presli ali za razliku od DJB-a na njihovom sajtu se moze naci finacijski izvestaj.

  7. Pa zasto onda stoji na sajtu poreske uprave SAD-ea?Da nisu mozda pogresili pa isti covek sa tvojim imenom i prezimenom ili su ti ukrali identitet pa napravili dug na tvoje ime kao sto je pre moglo kod zutih zbog cega su propale mnoge domace banke..

  8. Nakupio je on dosta love u stečajnim postupcima i drugim poslićima, pa je vrlo lako mogao i da isplati poreski dug. U pravu je ovaj Rujević…dokaz da nikad nije bio dužnik, to on nama da pokaže!

  9. I ptice na grani znaju ko je Saša Radulović. Šta je čekao do sada? Da je čist, on bi taj dokaz da nije dužan još prvog dana okačio na Twitter i ne bi se skidao sa medija da to svima pokaže.

  10. Gospodin Radulović se pravi nevešt kada je ova stvar u pitanju. Ako je posredi greška, lako može da dokaže.

  11. Из овог текста се већ може схватити шта је био циљ спорног написа у угледном страном медију. Поред тога скоро сигурно се може очекивати само један епилог те приче. Како ће који медиј пренети и коментарисати доказе који ће бити предочени, како је најављено, биће занимљиво и показаће много тога.

  12. Prosto i jednostavno – nek sedne lepo u avion, sad ima direktan let, provede vikend u Njujorku i vrati se nazad. Ako duguje za porez 1m sigurno ce ga uhapsiti kad se pojavi na granici.

  13. Radulović je dugovao na ime poreza u Sjedinjenim Američkim Državama 1.069.670,25 dolara, a sada kažu da ništa ne duguje da je izmirio taj dug. Postavlja se pitanje otkuda Raduloviću toliki novac pa je izvesno da je kao stečajni upravnik zaradio pozamašnu sumu novca.

  14. Nego odakle je njemu toliko dug za porez, kada po njegovim rečima on nema ni prebijeno ni kuče ni mače.

  15. Ne verujem da je tolike pare mlatio a da nije dugovao za porez.Čekaćemo rasplet ,pa ćemo videti.

  16. Marko Lučić: Ma mane ne interesuje koliko Radulović duguje Americi i da li uopšte duguje. Neka on vrati Srbiji što je opljačkao dok je bio stečajni upravnik u 15. firmi.

  17. Pa nije Vučić rekao novinaru Dojče vele šta će da objavljuje. A što se ntiče da se Vučić boji Radulovića to vam je pala muva na medveda.

  18. Rujevic da objavi po cijem nalogu je pustio patku pa sada se posipa pepelom? A to sto botovi pisu da i ptice na grani znaju i slicno, neka brinu svoja posla i nauce sta znaci presumpcija nevinosti ali to je mala verovatnoca da ostrasceni uopste mogu!

  19. Apsolutno je istina da je Radulović pokušao da prevari Ameriku i poreski dug njegov je toliki a on ne može da dokaže da ga nema pa zato priča priče.

  20. Radulović i Pokret, koji je uzeo kao taoca, i dalje pričaju da je reč o falsifikatu, bave se napadima na novinare, teorijama zavere, koje poprimaju neverovatne razmere. Saša Radulović je stečajni upravnik koji na svojim računima ima milione dok srpske firme gotovo ne postoje.

  21. Dug Radulovica je nama svima poznat,sigurno je da obmanjivanjem naroda nece niko uspeti da ga spasi od tog dugovanja,velika sramota za Sasu Radulovica.

  22. I ja imam poreski dug ovde, otplacujem na rate, ostalo mi 25 hiljade dinara, 70% poreskih obveznika u srbiji je duzno i sramota nas kako nam dobro ide gospodine premijeru

  23. Radulović očigledno pokušava da izvrne istinu preusmeravajući detalje ovih dokumenata na neke nebitne stvari. Na kraju će verovatno kao slučajno da zaboravi da podnese dokaz o dugu.

  24. G. novinar se izmiče. Njegov tekst je jasno imao ton da je Radulović dužnik. Sad menja fokus da je "ikada bio dužnik". Bedasto.

  25. Gospodin Rujević bi trebalo da zna jednu stvar,da porez u Americi mora da se plati,odmah,niko nije dugovao za porez tolike godine,a da ga ne uhapsi neka policija,bilo gde u svetu.Sramotiš profesiju i tako ugledan list.

  26. Kakav je šljam i prevarant ovaj Radulović, a sve pod plaštom nekog kao poštenog i časnog građanina.

  27. Cestitam Nemanji na hrabrosti
    Samo napred pistie ovom sitnom prevarantu, njegovim maloumnim aferama o njegovoj sapatnici I koosnivacu Mirolsavi Milenkovic Poaro njenim diplomama forezincara sa interneta od $450.00 USA dolara inzenjer geologije koja se redovono lazno predstavljala (pravnik I ekonomista) koja blati ime Verice Barac.
    S postovanjem
    Dusan Martinoivc B.Sc M.Sc MBA P.Eng

  28. Radulovic je skroz mutan lik. Videlo se to i dok je bio stecajni upravnik za vreme onih katastrofalnih privatizacija.

  29. Sasa Radulovic gleda samo svoj licni interes a to su na svojoj kozi najbolje osetili negovi biraci.

  30. Radulovic je vesti manipulator pa je mozda nesto smuvao na brzinu ili taj dokaz mozda nikad nece uvideti svetlost dana. Sve varijante su otvorene.

  31. Još čemo mi u Srbiji čuti mnogo toga negativnog o Saši Raduloviću, samo kada počne da se čeprka po njegvoj prošlosti, emigraciji, dobijanju dozvole od SAD, dvojnom državljanstvu, falsifikatu diplomi, firmama i dugovanjima poreza i radu za obaveštajne službe…

  32. Postavlja se pitanje zašto je nekome bitno da li Radulović duguje za porez SAD ili ne.Pa ovo pitanje je potencirala aktuelna vlast i niko drugi.Da Radulović duguje SAD za porez, danas ne bi bio ovde, već u SAD.To što potencira aktuelna vlast su čiste gluposti i zaluđivanje naroda.

  33. @ mirko
    “kako ste slatki botici a i zabavni a nesto ste uznemireni “
    Sine ovaj klovn samo moze da me nasmeje . On samo kod mene izaziva prezir. Sto bi rekli “any place any time” voleo bih da ga sretnem. Mnogo takvih su prosli kroz Svetu Zemlju Beogradsku I zavrsili na djubristu istorije. Nemanja samo ga razbijaj ako treba pomoc iz Kanade ili USA molim te obrati se duzan sam to mom casnom drugu Dzeuku.
    Dusan Martinoivc B.Sc M.Sc MBA P.Eng

  34. Moj Radulovcu poznaju te ljudi is stecajnih kimpanija ti prava lopuza Zato sad u politiku apsis tog p…a pa nek razmislja u zabelu

  35. "Nemanja Rujević, novinar nemačkog Dojče vele, objavio je početkom avgusta da lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović duguje na ime poreza u Sjedinjenim Američkim Državama…"

    Ako papiri Sase Radulovica dokazuju da NE DUGUJE (sadasnje vreme, jer je i u napisu sadasnje vreme) to je dovoljno da sud donese odluku da je novinar kriv i duzan da obesteti Radulovica za materijalni i nematerijalni ucinak. Informativna kuca bi zatim morala da tuzi novinara za rusenje ugleda. Ovo nece proci kao Savamala, ovde je jedna politicka licnost u pitanju a Strazbur je vrlo osetljiv na tretman pojedinca.

Ostavite komentar


Politika

"Približili smo se rekordu": Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije 8

„Približili smo se rekordu“: Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije

Iako formiranje vlade i nije vest u Srbiji jer moć donošenja odluka ostaje kod predsednika države, može se reći da će naredna vlada biti neefikasna jer ima 32 člana, i više partijska u odnosu na prethodne jer su predsednik i potpredsednici SNS ujedno premijer i potpredsednici vlade, kažu sagovornici Danasa komentarišući predlog sastava kabineta u Nemanjinoj 11 koji je danas izneo mandatar Miloš Vučević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.