Da li će socijalisti imati "jakog" kandidata u Kragujevcu? 1Slavica Đukić Dejanović Foto: Fonet/Nenad Đorđević

U Kragujevcu se sve glasnije najavljuje i povratak Slavice Đukić Dejanović, ministarke bez portfelja, na lokalnu političku scenu. Đukić Dejanović se nezvanično kotira kao gotovo izvesni kandidat SPS-a i Jedinstvene Srbije za gradonačelnika Kragujevca.

Visoka funkcionerka SPS-a je kandidat za gradonačelničku funkciju bila 2004. godine, kada su se gradonačelnici i predsednici opština birali direktno, i kada je, uprkos činjenici da je SPS, zbog blizine 5. oktobra (2000), tada bila u svojevrsnoj „ilegali“ , osvojila treće mesto od desetak kandidata. Ovoga puta je njen potencijalni izborni učinak – nepoznanica.

Ono što je, kad su predstojeći izbori u Kragujevcu pitanju, izvesno jeste da je lider Zajedno za Šumadiju i bivši dugogodišnji gradonačelnik Veroljub Stevanović već istakao svoju kandidaturu za gradonačelničku funkciju.

Ovde, međutim, malo ko veruje da naprednjaci smeju da izgube Kragujevac, te su, zarad svake eventualnosti, već organizovali dva-tri udruženja, koja će, bez dileme, da umanje ionako neizvesni izborni saldo Stevanovića, kojem naruku ne ide ni najavljeni bojkot predstojećih izbora.

Kao što je naš list pisao u više navrata, situacija sa sadašnjim gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem je podložna obrtima. Prvo je objavljeno, nakon sastanka sa šefom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem da će Nikolić ipak biti u ime vladajuće stranke u trci za novi mandat.

Međutim, nakon sednice GO SNS u ponedeljak, saznanja glase da će sin bivšeg predsednika Srbije i osnivača SNS Tomislava Nikolića biti u grupi sadašnjih funkcionera SNS-a koji neće dobiti priliku da na izborima slove ponovo kao gradonačelnički kandidati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari