Da li će Vučić "oteti" Dačiću energetski sektor, osnovni izvor finansiranja SPS? 1foto: Instagram, buducnostsrbijeav

Ne treba potceniti naznake da će vlast Srpske napredne stranke u budućem sastavu vlade Srbije potpuno odseći Socijalističku partiju Srbije, Ivice Dačića i Jedinstvenu Srbiju Dragan Markovića Palme, od energetskog sektora sa kojeg su ovi decenijama crpeli ozbiljnu količinu novca i uticaja – komentariše za Danas Dušan Lj. Milenković, politički konsultant, činjenicu da je predsednik socijalista opet zauzeo čelo Ministarstva spoljnih poslova.

Kako dodaje, prvo, moramo i Dačićevu poziciju da gledamo kroz celokupan dogovor sa SPS-om. Na prvi pogled izgleda da je dobio, preciznije da su dobili, značajno više nego prošli put, ali ne treba potceniti naznake da će potpuno odseći SPS, i Palmu, od energetskog sektora sa kojeg su ovi decenijama crpeli ozbiljnu količinu novca i uticaja – smatra sagovornik Danasa,

Upitan da li je Dačić postavljen za ministra spoljnih poslova da bi, poput Briselskog sporazuma, sada potpisao sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom, pdnosno uveo sankcije Rusiji, sagovornik Danasa kaže da je to, ipak, Vučićev bio i ostao posao.

– To što je Dačić potpisao Briselski sporazum nema nikakve političke posledice jer svi znaju, i prihvataju, da je to Vučićev sporazum. I sam Vučić ga svojata. Slično će biti i sa hipotetičkim sankcijama Rusiji, mada je Vučić odavno izgubio kredite kod „njegovih zapadnih prijatelja“ da može da šminka politički teške odluke – zaključuje naš sagovornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari