Da li je Ana Brnabić advokat sina predsednika Vučića ili predsednica vlade? 1Foto: Miroslav Dragojević

Čitajući izjavu na twitteru na nalogu @anabrnabic moram prvo da se upitam, da li je to stvarno nalog gospođe Brnabić koja ima funkciju predsednice vlade ili neki lažni profil.

Izjava „Vi ste blato protiv koga kažete da se borite“ mi zvuči kao izjava sa nekog lažnog naloga, to je rečnik koji se čuje na ulici, ali ne od nekoga u funkciji predsednika vlade.

Ako je to stvarno njen nalog, šokiran sam da neko u funkciji vodećeg političara u Srbiji može tako nešto da izjavi i pretpostavljam da je to onda neko napisao umesto nje, da je to nečija greška. Kao prvo, cela izjava uz stavljanje naslovne stranice dnevnog lista Danas na Twitter nalog je protiv svih standarda.

NJena izjava nije data kao deo nekog privatnog razgovora, niko nju nije u nekom intervjuu pitao šta misli.

Gospođa Brnabić tu reaguje kao privatni advokat sina Predsednika Vučića. Da li je ona advokat sina Predsednika Vučića ili predsednica vlade?

Kao drugo, čak i da je neko nju pitao, gospođa Brnabić uopšte nema razloga da ovako reaguje – radi se o odraslom čoveku, mladić kako ona kaže koji ima 22 godine, koji ako se oseća povređenim treba sam da reaguje i ako on smatra da su povređene neka njegova prava koristi pravna sredstva, angažuje za to advokata i pokrene sudski postupak.

Ali sam siguran da je on svestan ako se viđa sa nekim u javnosti ili priča u javnosti, da će ga možda i neko fotografisati i objaviti tu fotografiju.

Nije u pitanju maloletno dete, već odrasli čovek, osoba sa 22 godine. Naravno da privatnost svakog građanina mora biti zaštićena, ali ne i ako je javna ličnost na javnom mestu.

A da je to javna ličnost, misli i gospođa Brnabić, jer je upravo ona u aprilu ove godine objavila u jednoj TV emisiji jednu drugu fotografiju tog mladića i njegove sestre i navela i pri tome i njihova imena i rekla da su to deca Predsednika, zar ne?

Dakle ona je napravila samim tim javne ličnosti od njih.

Da li je Ana Brnabić advokat sina predsednika Vučića ili predsednica vlade? 2

Uz to i sam Predsednik ne krije svoju decu već objavljuje javno njihove fotografije, i to radi kao ponosan roditelj i pokazuje javno ljubav ka svojoj deci, na primer na javnom instagram nalogu buducnostsrbijeav i izuzetno je pozitivno da toliko voli svoju decu.

I naravno da on kao otac može da reaguje po pitanju svog sina onako kako on misli da je najbolje da kao otac zaštiti dete, ali da gospođa Brnabić reaguje i još pri tome napadne javno Danas je potpuno apsurdno.

Ono što me brine je da ovo nije prvi propust koji dolazi od gospođe Brnabić po pitanju medija u Srbiji, setimo se one nedavne apsurdne odluke vlade koja je onda povučena ili nekih drugih njenih izjava.

Spreman sam da sednem na kafu sa njom, formalno ili neformalno, ako ona želi da čuje nečiji stav i savet šta treba raditi po pitanju poboljšanja medijske situacije u Srbiji i kako bolje zaštititi novinare i medije ili kako kako komunicirati sa medijima.

Ili kako bi policija, ako je prisutna na mestu dogadjaja, trebala da zaštiti novinare ako neko novinaru uzme mobilni telefon. Svako može da napravi greške, ali treba raditi na tome da se one ne ponavljaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.