Da li je Gašić malerozan i treba li karma da bude razlog za smenu: Kako naprednjaci i opozicija debatuju u Skupštini o "odlasku" ministra policije? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

„Ministre Bratislave Gašiću, Vi ste očigledno dobar partijski drug, Vas voli predsednik, ali ko Boga Vas molim nemojte više da budete u sistemu bezbednosti“, poručila je Slavica Radovanović, poslanica Narodne stranke tokom rasprave o odgovornosti ministra policije za dva masakra koja su se dogodila početkom maja.

Ona je navela da priznaje da ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ne može da snosi odgovornost za sve, ali da je ministar jedan malerozan čovek.

“ I zato mislim da on ne može da bude ni u jednom sistemu bezbednosti, jer zahvaljujući vašim odlukama imamo velike tragedije u našem društvu“, navela je Radovanović i podsetila da je ministar Gašić bio na čelu Ministarstva odbrane kada se desila tragedija helikoptera, da su se za vreme njegovog mandata u policiji dogodila dva masakra i da je deset policajaca izvršilo samoubistvo, ali da ministar nije posetio ni jednu porodicu.

Ona je zapitala i zašto policija još nema direktora i kako je moguće da Gašić kao ministar policije izjavljuje da je tu da čuva predsednika države.

„Ne, vi treba da čuvate građane, jer njega čuvaju kobre“, rekla je Radovanović.

Na to je premijerka Ana Brnabić upitala da li ministra Gašića treba smeniti zato što je malerozan i što ima lošu karmu.

Da li će zbog loše karme biti tražena smena još nekog ministra.

Dok je Radovanovićeva govorila naprednjaci su se smejali i dobacivali, a da predsednik parlamenta Vladimir Orlić nije čak ni zazvonio da umiri svoje stranačke kolege.

Potom je u maniru zabavljača, naprednjak Milenko Jovanov predložio da odgovarajući sveštenik, ili muftija dođu i osveštaju skupštinsku salu.

„Sam Bog zna šta može da se desi dok malerozni ljudi sede u ovoj sali“, rekao je Jovanov.

I dok ni jedan naprednjak nije zaradio opomenu, po već ustaljenoj praksi Orlića, Aleksandar Joanović Ćuta uspeo je i danas da dobije opomenu.

On se, naime, osvrnuo na tvrdnje premijerke da je opozicija proteste organizovala na dan žalosti.

„Samo da vas podsetim da ste vi na dan bombardovanja doveli Gerharda Šredera, bivšeg kancelara Nemačke u punu Arenu“, rekao je Jovanović.

A Dušan Radosavljević, poslanik POKS-a, ocenio je da ovaj sistem mora da se menja.

„Ove dve tragedije su pokazale gde je Srbija došla. U beznađe. Kamo sreće da je cela vlada, poput Ružića podnela ostavku“, rekao je Radosavljević i dodao da nikada ovako nismo bili poniženi kao danas.

Dodao je da nakon svega ovoga može da preti samo nestajanje Srbije, jer vlast glorifikuje nasilje i sve je u Srbiji pretvoreno u rijaliti šatru ispod koje se krekeće i majmuniše.

„Jedna od voditeljki koja je pre nekoliko godina pravila analizu o ljubavnom odnosu Mace Diskrecije i Zmaja od Šipova, sada se na drugoj televiziji prevrće, a cela vlada, svi ministri i šef države daju joj intervjue. Streljan je autoritet i uništeno gospodstvo“, rekao je Radosavljević.

On je upitao i premijerku u čijoj kući živi.

„Gospođo premijerko, neko vas je poslao u otetu kuću gospodina Čede Petrovića, srpskog trgovca engleskim štofom“, rekao je Radosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari