Da li je rejting šefa države razlog oklevanja sa uvođenjem strožih mera?

Neposlušnost građana možda i važnija od rejtinga

Ostavite komentar


  1. Naravno, sve je ovde podređeno njegovom rejtingu od 25% upisanih glasača.Naši životi su kolateralna šteta, ako su i to.

  2. Taj rejting se bazira na zagarantovanim glasovima. Izmedju 85% i 90% njihovih biraca podrzavaju ih kao sto bi i svaku drugu vlast. Po nekim istrazivanjima pre ovogodisnjih izbora iznosio je nekih 46%. To znaci da maksimalno 6% biraca veruje u to sto Vucic prica, dok preostalih 40% glasa za njega samo zato sto je na vlasti, iz interesa i koristoljublja. Pravi razlozi zbog cega ostrijih mera su brojni, ali najvazniji je povezanost pojedinih vlasnika kafica , splavova i maloprodajnih objekata sa aktuelnom vlasti. ne bi se same mere toliko odrazile na rejting, koliko dodatni privredni pad.

    1. Taj rejting se pre svega zasniva na tupavosti gradjana glasaca za AV cija se inteligencija opasno priblizava tuposti , ili malo ispod toga. Udruzena sa neobrazovanoscu, moralnom iskvarenoscu I autoritarnom sklopu licnosti, daje pogubnu mesavinu za devastaciju institucija I drustva nad kojima se kao lesinar uzdize samo figra Velikog I Premudrog vodje.

    1. A komentatori ne znaju ni kako se kiseli kupus pa kad ne umeju nista pametno da kazu onda udare po Djilasu. Valjda koliko da opravdaju sendvic.

      1. @jojo, Vlasta: Zar nije gospodin Đilas bio prvi protiv zatvaranja i ograničenja rada prilikom prvog uvođenja vanrednog stanja i kažnjavanja, a sada se svim silama buni kada se te mere ne uvode. Dosta više dvostrukih aršina.

  3. Lezim celu nedelju u jednoj od bolnica Klinickog Centra u ocekivanju operacije. Broj zarazenih medju pacijentima enormno raste, zahvaljujuci nepouzdanim seroloskim testovima na kovid i pacijentima sa negativnim rezultatima koji pristizu sa Urgentnog. Ne znam hocu li docekati operaciju?

  4. Izazvalo bi veliko nepoverenje a sve vise ga je i u medicinu, vladu, dok su bile preporuke svi su slusali cim ucene sumnjivo i logicno nepoverenje

  5. Ma treba mu dati da doživotno bude Predsednik države (kao nekad Josip Broz) pa mu onda rejting neće biti važan. U tom slučaju bi mogao da raspusti ove nesposobne iz nazovi Kriznog štaba i imenuje one koji znaju da upravljaju ovom krizom. Bolje i tako nego da umiru ovoliki ljudi.

  6. U ovim procenama ima istine…Znam mnoge ljude koji su spremni otvoreno da se suprotstave eventualnim merama ogranicavanja, kazu da nemaju vise poverenja u vlast

  7. Ja mislim da su one proteste letos organizovali navijači, vlasnici klubova i kockarnica i slični, a ne običan svet koji se samo primio. To je bilo upozorenje. Sad AV ne sme da ih zatvara.

  8. Ja mislim da bi bilo dobro da Vucica pregleda neki dobar psiholog.Taj psiholog mora biti nezavisan, tj ne smije biti u njegovoj stranci jer ako je iz njegove stranke morat ce slagati da je Vucic normalan.

  9. Naša vlast je sklepana grupa „glumaca“ koje narod koji gleda televiziju prati kao seriju „pozorište u kući“. U svetu je haos sa tom zarazom, a izgleda da uspevaju oni „gore“ koji su planirali da čovečanstvo smanje bar za 50 miliona ljudi. Naša vlast je od narigoroznijih mera proletost došla do mnogo blažih danas. Zašto? Najverovatnije se plaše uvođenja policijskog časa, a ni ekonomija nam baš ne cvet,a iako se mnogo hvale da smo najbolji u Evropi. Nažalost, gubitak poverenja u Krizni štab i u ovu vlast doveo je do neposlušnosti i do neodgovornosti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.