"Da li treba Dragan Marković da se stidi ili Milikić i njegova ekipa zbog obmana oko toplane na sečku": Novi "rat" saopštenjima opozicije i vlasti u Boru 1Foto: J. B. K.

Nakon „rata“ saopštenjima između Stranke slobode i pravde (SSP), i Srpske napredne stranke (SNS) u Boru, ovih dana Boru traje novi „rat“ saopštenjima, samo su akteri ovog puta SNS i Narodni pokret Srbije.

Pre 15 dana, tačnije 12. oktobra, Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS), oglasio se saopštenjem u kome kritikuje odbornika Narodnog pokreta Srbije, Dragana Markovića, da “iz svake njegove objave izbija ne samo zloba i neutemeljena kritika, već često želja da dokaže kako sve što se radi u Boru nije dobro”.

„Dragan Marković, sakriven iza nepostojeće fantomske organizacije „Ujedinjena opozicija Bora“, još jednom je dokazao koliko ne poznaje potrebe našeg grada, a pogotovu potrebe naših sugrađana koji žive u seoskim sredinama. Međutim, ono što on ne vidi zabavljen stalnim menjanjem stranaka – vide građani Bora na svakom koraku. Na njegovu žalost on ne shvata da je prošlo vreme kada je mogao da obećava projekte u koje ni on sam nije verovao. Građani Bora su to prepoznali na svim izborima u proteklih 10 godina. Tako će biti i na ovim koji dolaze“, poručili su naprednjaci iz Bora.

Takođe u saopštenju kažu da „za razliku od njega, kome smeta napredak našeg grada, mi gradimo pristojan, moderan i jak Bor, Bor na koji ćemo biti ponosni, i u kojem će sva naša deca imati budućnost kakvu zaslužuju“.

„Samo mržnjom zaslepljen čovek ne vidi šta je urađeno u Boru u proteklom periodu. Dok je on proteklih godina bio zabavljen menjanjem stranaka mi smo za to vreme uradili i rekonstruisali preko 300 kilometara puteva. Dok je on rasturao jednu, da bi napravio drugu stranku, mi smo uradili 130 kilometara vodovodne mreže, a neka sela su dobila pijaću vodu nakon 50 godina. Dok je on smišljao besmislena saopštenja, mi smo za Opštu bolnicu i Dom zdravlja nabavili skener, magnetnu rezonancu, laparaskopski stub, a pri kraju je i projekat nove bolnice koja će početi da se gradi sledeće godine“, naveli su u saopštenju.

Na to saopštenje odgovorio je Dragan Marković iz Narodnog pokreta Srbije, i ističe „da je Gradski odbor SNS u Boru uputio saopštenje medijima u kome je pokušao da njega lično predstavi kao čoveka koji mrzi Bor i ljubomoran je na „uspehe“ vlasti u Boru“.

"Da li treba Dragan Marković da se stidi ili Milikić i njegova ekipa zbog obmana oko toplane na sečku": Novi "rat" saopštenjima opozicije i vlasti u Boru 2
Foto: M.S.

„Takođe, naziv liste čiji sam bio nosilac i odborničku grupu u Skupštini grada Bora nazivaju fantomskom organizacijom. Nejasno je samo zašto se potpisnik tog saopštenja krije iza odbora stranke. Svako mora biti podložan kritici, i od toga ne bežim, jer sam kao dugogodišnji odbornik u skupštini grada Bora predlagao, kritikovao, ukazivao na probleme. Žalosno je da mene zbog osnivanja opozicionog Narodnog pokreta Srbije kritikuju oni koji su sa svakom promenom vlasti preleteli – u novu vlast! I koji se kriju i na izbornim listama. O uspesima i „uspesima“ ove vlasti konačni sud će dati narod i sudovi. Moraće“, kazao je Marković.

Prema njegovim rečima za stranku „jednoumlja“ je nezamislivo da je neko kritikuje, da se suprostavi vlasti koja troši budžet kroz nepostojeće projekte i zadužuje javna preduzeća, koja se raznim „bugarskim vozovima“, pretnjama i ucenama radnika preduzeća i ustanova, kupovinom glasova i medijskom torturom održava na vlasti.

„Možda iz mene, po njima, stvarno izbija zloba kada ukazujem na loše poteze i kritikujem nedomaćinsko trošenje novca Borana. Oni su navikli na tapšanje i klimanje glavom. Da li sam ja zloban kada godinama apelujem da se izgradi nova bolnica? Da li ja želim loše Boru kada kažem da je vlast zaboravila na železničku stanicu, nekada ponos Bora, koja je danas pretvorena u ruinu. Ili o uništenoj „Kapiji Bora“, dvorcu Aleksandra Karađorđevića u Brestovačkoj banji, Domu kulture u Gornjanu, zaboravili su na to da Bor ima najgore puteve u Srbiji, više puta najavljeno evropsko obdanište i strelište. Da li sam ja bio zloban kada sam (kao i mnogi drugi) tražio i pisao nadležnima da se uništeni put prema skretanju za (bivši) aerodrom hitno treba obnoviti“, pitao je Marković.

Takođe, Marković je upitao „da li treba Dragan Marković da se stidi ili Milikić i njegova ekipa zbog obmana oko toplane na sečku i više puta najavljenog javno-privatnog partnerstva“?

„Ko treba da se stidi zbog onakvog popločavanja trotoara i stepeništa, raznih projekata u pokušaju, asfaltiranja puteljaka i staza do i oko kuća njihovih partijskih prijatelja dok toplovodna i vodovodna mreža puca li puca“? opet je upitao on i dodao:

„Kako su rešavali i rešavaju sudbinu sela najbolje vide i osećaju na svojim leđima oni koji žive u njima“.

Međutim, prepucavanju opozicije i vlasti nema kraja, pošto je Gradski odbor Srpske napredne stranke u Boru uputio novo saopštenje kao odgovor odborniku Draganu Markoviću.

Naprednjaci navode, da je tačno 14 dana trebalo odborniku Markoviću da odgovori na njihovo saopštenje.

„Kada bi se bavili matematikom izračunali bi da je on, ili neko u njegovo ime, pisao 50 reči dnevno. Kada bi brojali, videli bi da je Bor u raznim oblicima, ponekad nepismeno, spomenuo devet puta. No, zato je sebe u raznim oblicima, verovatno loše edukovan na nekom seminaru koji su organizovali stranci, a platili njegovi šefovi tajkuni, spomenuo čak 14 puta. Ipak, propustio je da kaže šta je uradio za Bor dok je bio na vlasti. Građani Bora znaju – ništa“, ističe se u današnjem saopštenju Srpske napredne stranke u Boru.

Takođe u saopštenju kažu „da lepo kaže naš narod: „Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag““.

„Evo idu izbori i fantomska Ujedinjena opozicija Bora (ukoliko će se tako zvati) na čelu sa njim će imati priliku da pokaže koliko vredi. Upravo to Borani i znaju, zato ga i porede sa jednim zločestim crtanim junakom. Dakle, dok pogađamo o kome se radi, zamolili bismo opozicionog fantoma i njegove šefove koji su godinama sistematski uništavali naš grad, da prestanu iz ladovine da pišu licemerna saopštenja i pozivamo ih da od para koje su zgrnuli na račun naroda u vreme vlasti, bar jedan deo odvoje za edukaciju o pravopisu i srpskom jeziku“, kaže se u saopštenju SNS Bor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari