Da SNS pošaljemo u istoriju a Kragujevac ponovo dobije normalnu vlast: Opozicione liste ponudile SPS-u mesto gradonačelnika i koaliciju 1Foto: Z. S. M.

 

Pet opozicionih lista u Kragujevcu ponudili su danas na konferenciji za štampu lokalnom SPS-u koaliciju kao mesto gradonačelnika. Na taj način po njima bi Kragujevac bio prvi grad u Srbiji u kojem bi SNS „otišao u opoziciju”.

Današnji skup kragujevačkih opozicionara okupio je predstavnike lista: Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, Slađan Rakić – Kragujevačka inicijativa – Pokret volim selo svoje, Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić, Za Kragujevac – Znamo se – Dr Miroslav Stojanović Džiga i Boris Kovačevič Šuma – Moj svet Kragujevac, koje ujedinjene imaju 36 odbornika za gradski parlament.

Oni su javno pozvali kragujevački SPS (6 odbornika) i listu 300 Kragujevčana (4 odbornička mesta) da uđu u kolaciju sa njima, ponudivši Ivici Momčiloviću, predsedniku Gradskog odbora Socijalsitičke partije Srbije mesto gradonačelnika.

Na ovaj način, po njima ovako formirana koalicija bi imala 46 gradskih odbornika (od ukupno 87 u gradskoj skupštini) i preuzela bi lokalnu valst od Srpske napredne stanke.

Ovaj predlog u ime svih izneo je Slađan Rakić, Kragujevačka inicijativa – Pokret volim selo svoje, najveći dobitnik lokalnih izbora u Kragujevcu održanih 17. decembra čija lista je osvojila čak 11 odborničkih mandata.

– Na ovaj način bi uspeli da promenimo Kragujevac, pre svega što se tiče izbornih usova za neke naredne, ali i da pošaljemo SNS u istoriju, otvoren je kao i uvek bio Rakić ponovivši da su „ključ svega Ivica Momčilović prvi socijalista Kragujevca i Dušan Aleksić Zeka lider 300 Kragujevčana”.

Da SNS pošaljemo u istoriju a Kragujevac ponovo dobije normalnu vlast: Opozicione liste ponudile SPS-u mesto gradonačelnika i koaliciju 2
Ovako formirana koalicija bi preuzela lokalnu valst od SNS-a – predstavnici pet kragujevačkih opozcionih lista Foto: Z. S. M.

Na pitanje novinara da li su imali komunikaciju sa ovim grupacijama Rakić je odgovorio – nezvanično da ali zvanično još uvek ne.

Po rečima Borisa Kovačevića Šume, ispred liste Moj svet Kragujevac „SNS-a u gradu čini samo uzak krug ljudi oko gradonačelnika Dašića koji vodi kompletnu vlast”.

On je podsetio SPS i 300 Kragujevčana da iako su zvanično participirali u prethodnom sastavu vlasti „nisu se ništa pitali već samo jedan čovek i njegovo najbliže okruženje” i zbog toga ih je i on pozvao da se priključe koaliciji opozcionih lista.

Prvi na listi Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac Veroljub Stevanović je je istakao da je on i tokom kampanje pobijao teze da je kandidat za gradonačelnika ove koalicije.

– Evo, dokazujemo to i sada ponudivši Ivici Momčiloviću i SPS-u mesto gradonačelnika. Svi se odričemo svega, ne samo tog mesta već svih potencijalnih funkcija kao bi Kragujevac ponovo bio drugi grad u Srbiji i dobio normalnu vlast kakvu građani zaslužuju a da ne bude lokalna podružnica SNS-a, zaključio je Stevanović.

Da SNS pošaljemo u istoriju a Kragujevac ponovo dobije normalnu vlast: Opozicione liste ponudile SPS-u mesto gradonačelnika i koaliciju 3
Kragujevac bi bio prvi grad koji bi Srpsku naprednu stranku poslao u opoziciju Foto: Z. S. M.

Da podsetimo, na lokalnim izborima u Kragujevcu, održanim 17. decembra lista Srpske napredne stranke – Aleksandar Vučić – Kragujevac ne sme da stane osvojila je 38 odborničkih mesta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari