Dačić: Ako mi izađemo iz Vlade, ko će da brani Vučića? 1Foto: EPA/YANNIS KOLESIDIS (arhivska fotografija)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, u intervjuu N1, rekao je da je SPS pouzdan partner SNS, a da s Vučićem ima prijateljske odnose, da ih vezuje politika, za koju se „srčano zalaže, možda više i od mnogih iz njegove partije“ i pita „ako mi izađemo iz Vlade, ko će da ga brani“.

Na pitanje kako je razumeo pošalicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je na konferenciji u utorak rekao „znajući SPS, on ne bi izašao iz vlade ni za šta na svetu“, Dačić je rekao da ga Vučić stalno zafrkava što je na političkoj sceni 28 godina, a 25 na vlasti.

„Ja to shvatam kao dobru stvar, zato što se svako bori da igra u prvoj ligi, pa nisam valjda lud da se borim da odem u drugu ligu“, rekao je on.

„Sa druge strane, znate onu izreku: Ćerku kara, a snajki prigovara… Hoću da kažem, što se tiče SPS, mi smo pouzdani partneri, Vučić i ja imamo prijateljske odnose… Nas vezuje politika, ja se srčano zalažem za tu politiku i ne verujem da postoji bilo ko drugi na političkoj sceni, ko to više radi od mene… Možda i više nego mnogi iz njegove partije, ili iz partija koje su bile na njegovoj listi“, rekao je Dačić.

Na konstataciju da je Vučić rekao da bi (Dačić) odmah promenio partnere, kad bi se za to ukazala prilika, Dačić kaže da je bila reč o šali. „Ako mi izađemo iz Vlade, ko će da ga brani“, upitao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari