Dačić i Dimitrov razgovarali o daljem ublažavanju restriktivnih mera u Srbiji i Severnoj Makedoniji 1Foto: Beta

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Republike Severne Makedonije Nikolom Dimitrovim.

Ministri su razmenili iskustava o merama koje su preuzimane u borbi protiv Kovida-19, informacije o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji i Severnoj Makedoniji, kao i planovima za dalje ublažavanje restriktivnih mera koje su uvedene prethodnih meseci.

Obostrano je ocenjeno da je epidemija pod kontrolom i da zbog toga dolazi do postepene relaksacije, odnosno ukidanja većeg broja mera koje su bile na snazi od marta meseca.

Ministar Dačić je informisao svog kolegu da više nije potrebna posebna saglasnost za ulazak stranih državljana u Republiku Srbiju, te da je prelazak granice Republike Srbije vraćen u uobičajen režim.

Dvojica ministara su sa zadovoljstvom konstatovala da su bilateralni odnosi dobri i da su se stavljanjem epidemije virusa pod kontrolu, stvorili uslovi za nastavak intenzivne saradnje i produbljivanje odnosa dve prijateljske države.

U tom smislu, ministar Dačić pozvao​1 je ministra Dimitrova da u predstojećem periodu poseti Srbiju, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.