Dačić: Izbori u Beogradu da budu što pre, opozicija već traži alibi za poraz 1foto FoNet Ana Paunković

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je danas ocenio da izbori za gradsku vlast Beograda treba da budu što pre i da opozicija koja smatra suprotno, već sada „traži alibi za poraz“.

Nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ na decembarskim beogradskim izborima Dobrica Veselinović je u ponedeljak ocenio ;da ne postoji „nijedan zdravorazumski razlog“ da ti novi izbori budu krajem aprila – pred proslave Uskrsa i Prvog maja, kada građani obično masovno otputuju iz Beograda na kraći odmor.

Veselinović, predstavnik Zeleno-levog fronta koji je deo koalicije „Srbije protiv nasilja“ je dodao za list Nova ida vlasti moraju najozbiljnije da shvate preporuke Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) iz izveštaja o decembarskim izborima u Srbiji.

Dačić, čiji SPS je koalicioni partner Srpske napredne stranke, pitao je govoreći za Televiziju B92 ;šta bi se promenilo medju biračima ako, kako je kazao, ti izbori budu „28. aprila, ili 20 maja, ili kad god u ustavnim rokovima“.

„Ne vidim tu nikakav problem, (s datumon održavanja izbora) … to su apsulutno neke prazne priče“, kazao je on.

Kazao je i da se u Beogradu održavaju „novi izbori“, a ne da se ponavljaju – kako smatra opozicija, zato što su, kako ona kaže, decembarski bili „ukradeni“.

„Ti izbori treba da se održe što pre upravo zato da ne bismo imali jos nekoliko meseci da ne postoje izvršni organi vlasti u Beogradu“, kazao je on.

Predsednik Pokreta slobodnih građana, poslanik Pavle Grbović je nedavnao rekao da je najavljene ponovne izbore za gradsku vlast Beograda potrebno održati što je kasnije moguće da bi se sprovele preporuke ODIHR iz izveštaja o decembarskim izborima u Srbiji.

„Novi izbori moraju da se održe u najkasnijem zakonskom terminu kako bi se sprovele sve preporuke ODIHR-a, prvenstveno one koje se odnose na sređivanje biračkog spiska“, rekao je Grbović, čiji PSG je deo koalicije „Srbija protiv nasilja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari