Dačić: Nikada nisam bio na tim tajnim žurkama, policija prati svaki moj korak 1Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas povodom navoda da je bio jedan od učesnika „tajnih žurki“ u Jagodini da je on uvek pod prismotrom policije, pa je svaki njegov odlazak i u taj grad zabeležen.

„Ja sam već 13 god pod prismotrom policije i oni kontrolišu i prate šta ja radim, tako da je svaki moj odlazak zabeležen“, rekao je Dačić za televiziju Hepi.

Dačić, koji je predsednik Socijalističke partije Srbije, je dodao da nikada nije učestvovao na „tajnim žurkama“, već su svi događaji na kojima je on bio bili javni.

„Ja sam od 2008. godine sa (Draganom Markovićem) Palmom u koaliciji i stotinu puta sam s njim bio na raznim prigodama, jer on organizuje veliki broj događaja“, rekao je on.

Dačić je naglasio da su maloletnice bile prisutne samo u kulturnim manifestacijama pred hiljadama ljudi.

Predsednik Narodne skupštine je ocenio da je taj slučaj „svakako“ politički motivisan i da njime treba da se bave nadležne državne institucije.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić prikazala je na konferenciji za novinare video snimak za koji kaže da je svedočenje čoveka iz Jagodine koji je navodno prisustvovao, po njenim rečima, „podvođenju“ devojčica i žena u tom gradu.

Prema rečima svedoka, tim proslavama su prisustvovali i čelnici vlasti Ivica Dačić, Aleksandar Antić, kao i vlasnici Knez petrola i Kopernikus televizije.

„Danas potpisujem poziv za prvi sastanak dela opozicije oko međustranačkog dijaloga“

Predsednik Narodne skupštine Srbije izjavio je da će danas potpisati poziv za prvi sastanak predstavnika stranaka iz onog dela opozicije koji ne želi prisustvo evroparlamentaraca u dijalogu vlasti i opozicije.

„Danas ću potpisati pozive za prvi sastanak medjustranačkog dijaloga onim strankama koje ne žele učešće stranaca, a na taj sastanak sam pozvao i (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića i kao predsednika i kao lidera stranke, ali neka on vidi u kom svojstvu će doći“, rekao je Dačić za televiziju Hepi.

Taj sastanak je zakazan za 28. april u 17.00, rekao je on.

„Pozivam na taj sastanak i stranke koje žele da učestvuju u dijalogu sa evroparlamentarcima, ali i one koje žele da učestvuju i u jednoj u drugoj vrsti dijaloga“, rekao je Dačić.

On je ocenio da je vlast „veoma ozbiljno“ pristupila tom pitanju, ali i da su evroparlamentarci stalno odlagali taj razgovor zbog pandemije korona virusa, pa je sad, kako je rekao, u „pripremoj fazi“ i da će „verovatno“ početi u junu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari