Dačić o funkcioneru u Blacu: Nekulturno, nepristojno i nanosi veliku štetu SPS-u 1Printskrin Jutjub/SPS

Nosilac parlamentarne liste Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je večeras, komentarišući funkcionera te partije koji je na proslavi u Blacu pevao uvredljivu pesmu o predsedniku Srbije Aleksandru Vučić, da je to bilo nekulturno, nepristojno i da nanosi štetu SPS-u.

Dačić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je SPS odmah reagovao i tu osobu isključio iz stranke.

„To je nekulturno, nepristojno i to nanosi veliku štetu uopšte SPS-u. Nisu oni ti koji se pitaju da li se neko slaže ili ne, nisu oni tu da se pitaju kada govorimo o politici stranke“, kazao je on.

Dodao je da se i SPS i SNS bore za svoje liste, ali da je to „korektna politička utakmica“ i da je njihov zajednički cilj da nakon izbora 17. decembra imaju većinu.

Upitan kako se SPS razlikuje od SNS i kako birači mogu da ih razlikuju, Dačić je kazao da su oni stranka levice koja ima socijalističke principe.

„Sa druge strane, mi ne pripadamo istom bloku političkih partija. Oni su narodnjaci, mi smo socijalisti“, rekao je Dačić.

Naveo je da su i prošle godine imali razgovore sa SNS i da je dogovor i tada i sada bio da odvojeno idu na parlamentarne izbore, jer nemaju isto biračko telo.

„Svako ima neko svoje biračko telo i svako treba da ostvaruje neki svoj politički projekat. Naš politički cilj je da zajedno sa SNS osvojimo parlamentarnu i odborničku većinu na svim ovim izborima“, naveo je lider SPS.

Na pitanje da li mu je do ovih izbora više stalo nego do nekih prethodnih, kazao je da „jedva čeka da se završe“ i da misli da je i „narod prezasićen svim tim izborima“.

„Ja sam uvek prisalica da izbori budu redovni, predsednik Vučić je rekao da će sledeći izbori biti 2027. godine i ja se nadam da će to tako biti“, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari