Dačić odbacio navode Tepić da je datum za referendum izabran zbog godišnjice ubistva Ivanovića 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su tvrdnje potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da su predsednik Aleksandar Vučić i on raspisali referendum o ustavnim promenama za 16. januar da se tog dana ne bi pričalo o godišnjici ubistva Olivera Ivanovića, „morbidne laži“.

„Ona je ček navela da je Vučić mene naterao da ja raspišem za 16. januar. Prvo, Vučić nema nikakve veze s tim, zato što je pitanje određivanja datuma bio predlog našeg ustavnog odbora i Ministarstva pravde“, rekao je Dačić u Domu Narodne skupštine.

Nakon sastanka sa predsednikom Interparlamentarne unije Duarteom Pašekom, Dačić je rekao da je datum referenduma izabran jer sve stvari vezane za ustavne promene treba da se završe do raspuštanja Narodne skupštine, zbog održavanja vanrednih izbora.

On je odbacio navode da promena ustava i Zakon o referendumu imaju veze sa drugim pitanjima u državi, dodajući da se o promeni ustava priča 15 godina.

„Način izbora sudija i tužilaca – to je tema. Sve ovo drugo je stvar političke borbe, u kojoj se nažalost ponekad pretera“, naveo je predsednik parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari