Dačić: Odugovlačenje konstituisanja vlade i parlamenta zbog žalbi 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Skupštine Srbije u tehničkom mandatu Ivica Dačić izjavio je danas da je odugovlačenje sa konstituisanjem Vlade i početkom rada novog saziva parlamenta rezultat zahteva evropskih institucija i parlamentaraca u međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije, da se produže rokovi za podnošenje različitih prigovora, tužbi i žalbi.

Dačić je u juutarnjem programu TV Prva rekao da na svaku odluku sada svako ima 72 sata da razmisli da li će da podnese žalbu, tužbu ili prigovor.

„Sigurno je da će biti pritisaka, a kad će biti zakazana sednica paralmenta to je trenutno veća dilema“, poručio je Dačić.

Istakao je da se još čeka da isteknu 72 sata, jer su poslati prigovori na ponovljene izbore u Velikom Trnovcu.

Povodom rešavanja spornih pitana sa Prištinom, Dačić je poručio da vođenje spoljne politike nije pitanje ljubavi ili mržnje, već državnih interesa, a to je šta Srbija dobija, a šta gubi.

Kada je reč o nabavci gasa od Rusije, predsednik Skupštine je podsetio na dobre odnose sa tom zemljom.

„Kad god je nešto trebalo ja sam zvao (ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja) Lavrova, on se uvek javio“, rekao je Dačić dodajući da se ne jave svi i da je teško doći do važnih ljudi.

Napomenuo je da ne zna kolika će biti cena ruskog gasa za Srbiju, ali je uveren da će biti znatno povoljnija, nego drugim zemljama zbog dobrih donosa dve zemlje.

On je naglasio da je sednica Skupštine morala biti održana u utorak, jer po Ustavu, predsednik Republike mora da položi zakletvu u parlamentu.

Da sednica nije održana, bilo bi to kršenje Ustava, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari