Dačić: Ponoš, ni u jednoj varijanti, nije ozbiljna politička alternativa Vučiću 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠOV/MO)

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je večeras da  Zdravko Ponoš ne predstavlja, ni u jednoj varijanti, ozbiljnu političku alternativu vlasti na predstojećim izborima.

Dačić je, za Televiziju Pink, povodom stava Stranke slobode i pravde (SSP) o predsedničkoj kandidaturi Ponoša rekao da on ne predstavlja konkurenciju, kako je naveo, „našem zajedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću“.

On je , povodom odluke SSP da preloži Ponoša za predsedničkog kandidata, rekao i da to dokazuje da „(lider SSP Dragan) Đilas nema kandidata pa mora da ga uzima iz druge stranke“.

Lider SPS je naveo i mogućnos da Đilas „time u stvari pokazuje da udara šamar svom koalicionom parneru (Narodnoj stranci Vuka Jeremića)“.

Dačić je, podsetivši da je Ponoš nekadašnji fukcioner Narodne stranke,  rekao i da nije siguran da će (lider Narodne stranke Vuk) Jeremić uopšte da glasa za Ponoša, „ako bude bio (predsednički) kandidat“.

On je ocenio i da je to je „slika i prilika odnosa u tom delu političkog spektra“.

„Svejedno je, a i da postoji potpuno jedinstvo svih u tom bloku mislim da je to daleko od toga da predstavlja jednu ozbiljnu političku alternativu i konkurenciju našem zajedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću“, rekao je Dačić, čiji je SPS u koaliciji za Vućevom Srpskom napredno strankom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.