Dačić poručio OEBS-u da će im uputiti poziv da prate izborni proces u Srbiji, čim raspiše izbore 1Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Organizacije za evrpsku bezbednost i saradnju (OEBS) Robertom Montelom i najavio da će im, posle zvaničnog raspisivanja izbora za 3. april, biti upućen poziv da posmatraju izborni proces.

Dačić je podsetio da je Srbija osnovala Radnu grupu za saradnju sa OEBS i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), koja se bavi koordinacijom i praćenjem sprovođenja preporuka za unapređenje izbornog procesa.

U skladu sa obavezama preuzetim Dokumentom iz Kopenhagena, Dačić je najavio da će poziv za posmatranje izbora biće upućen ODIHR, Parlamentarnoj skupštini OEBS i svim državama učesnicama, saopštila je Skupština Srbije.

Montela izrazio je zadovoljstvo dobrom saradnjom sa Srbijom i preneo spremnost da se ona ojača kroz organizovanje godišnjeg sastanka Parlamentarne skupštine OEBS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari