Dačić: Protestna nota za EU zbog predstavljanja Tesle kao Hrvata

Ostavite komentar


  1. Tesla je svetski čovek i amerikanac po vokaciji a po narodnosti Srbin koji je rođen u Austro-Ugraskoj. Da je živeo u Srbiji verovatno bi kao opozicija završio u zatvoru i ne bi imao posao kao i većina sada u Srbiji. Zato Dačiću, zvani „koferče“, nemoj Ti protestovatri jer da je Tesla stvarno ovde Ti bi bio na nekom drugom mestu.

    1. G-dine Miki, Tesla je bio Srbin i svetski čovek da, ali srbsko određenje je uvek isticao i samo zato što je iz kuće srbskog pravoslavnog sveštenika nije uspelo hrvatsko podmetanje. By the way, znate koja mu je bila poslednja želja?
      Ako niste znali ispraćen je uz pesmu Tamo daleko!

  2. Bilo je vreme! Ne volim SPS, a i Dacic je tezak da se svari, ali za razliku od drugih, on cesto ima volju da uradi pravu stvar, koliko ga god voleli ili ne.voleli.

    1. Ako cemo da budemo realni mi za Asmira Kolasinca kazemo Srpski bacac kugle ,takodje I za Sinancevica a Oni se sigurno ne izjasnjavaju kao Srbi.Tesla je rodjen na teritoriji danasnje Hrvatske a zna se da je Srpskog porekla.Najveci deo zivota je proveo kao Amerikanac

  3. Bolje za Teslu da ga predstave ko Hrvata nego Srbina , umro bi covek opet , sad od sramote kakve ubice su na vlasti u Srbiji

    1. Mislim dabi se duboko postideo, ako nebi umro od tuge, kada bi procitao ovaj Vas umobolni komentar. Ako niste neki ustasoidni „croata“, kome ne bih nista zamerio, nego Srbin, mislim Vam je vreme za posetu psihijatru. Mozda niste zakasnili?

    2. Marko, za tvoje reći se u demokratskim državama odgovara lišenjem slobode i sudjenjem.

  4. Mozda bas zbog toga sto je bio Hrvat, Matica srpska je odbila Teslinu molbu za stipendiranje studija u Budimpesti.

  5. Da je Tesla ostao da živi među hrvatsko-srpskom svojtom završio bi život kao seoska luda. Kada je ostao bez sredstava za život i školovanje u Gracu, Matica Srpska je dva puta odbila njegove molbe za stipemdiju (1876. i 1878). godine. toliko o stvarnom poštovanju genija koji se rode među nama. Ivice, bolje zaklopi koferče i ne brukaj nas više u svetu. U svetu se dobro zna kakav odnos su prema Tesli imale uticajne ustanove na ovom delu Balkanu. I zna se kakav odnos prema najvrednijim ljudima danas imamo. Već se zaboravilo na izgon čuvenog i svetski poznatog doktora Miodraga Stojkovića iz Leskovca i Srbije. Leskovčani i Srbi okom ne trepnuše, ali se mnogo obradovaše Leskovčani koncertu kič pevaljke, koja je u Leskovac dolazila da održi“koncert“ za nekoliko miliona dinara honorara, dok je dr Stojković u tišini, ponižen, odlazio na Harvard. A sad ćutiš Ivice? Možeš da pertljaš sa Teslom jer ne može da odgovori, a dr Stojković je, na žalost antiintelektualne, inkvizicijske, oligarhije, još uvek živ. Pa je uputno da bude prećutan.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.