Dačić prvi put upozorio poslanika Skupštine Srbije da pripazi na rečnik 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić prvi put je danas upozorio poslanika da „upodobi svoj rečnik mestu s kojeg govori“ i pritom se pozvao na novousvojeni Kodeks ponašanja narodnih poslanika.

Poslanik liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ Marko Atlagić nekoliko puta je u govoru upotrebio izraz „Šiptar“ govoreći o kosovskim Albancima, a predsednik ga nije opomenuo.

Atlagić je potom, u dugom osvrtu na postupke Vuka Jeremića u vreme proglašenja nezavisnosti Kosova, a iznosivši i kritike i uvrede sadašnjih lidera opozicije, doslovno citirao psovke koje je, kako tvrdi, Jeremić izgovorio pre nekoliko godina.

Dačić je sačekao da Atlagić na kraju izrekne pohvale predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, te ga je potom, uz zahvalnost za govor, ipak zamolio da drugi put „upodobi svoj nastup mestu“ na kojem se nalazi.

Dačić se tako prvi put pozvao ne Kodeks ponašanja narodnih poslanika i poručio Atlagiću da ne bi smeo da psuje čak ni kada citira, kao i da u Skupštini nisu dozvoljeni nikakvi uvredljivi izrazi.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Dačić prvi put upozorio poslanika Skupštine Srbije da pripazi na rečnik”

  1. Pa dobro, nemojte biti na kraj srca. Očigledno Dačić nije smeo da prekine poslanika da ga ne bi sprećio da iskaže obaveznù pohvalu i zahvalnost Vođi

  2. Да ли може пристојан грађанин и родитељ да замисли да му дете васпитава Атлагић?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.