Dačić razgovarao sa Šoleom o regionalnim pitanjima, situaciji na Kosovu 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas je u Beogradu s višim političkim savetnikom državnog sekretara SAD Derekom Šoleom razgovarao o regionalnim pitanjima i situaciji na Kosovu i o mogućnostima za napredak u dijalogu Beograda i Prištine.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je Dačić istakao strateško opredeljenje Srbije za unapređenje svih oblika saradnje sa SAD, te je ukazao da bi „trebalo nastaviti sa podsećanjem na istorijsko savezništvo dve zemlje i naroda, a u cilju dodatnog osnaživanja bilateralnih odnosa“.

Šole je „preneo interes predsednika SAD Džozefa Bajdena za postizanje pune regionalne stabilnosti i prosperiteta svih građana regiona Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju.

Dačić i Šole su izrazili opredeljenje za intenziviranje političkog dijaloga i razmenu poseta visokih i najviših državnih zvaničnika Srbije i SAD, te je Dačić izrazio spremnost da poseti SAD „u bliskoj budućnosti“, što je američki zvaničnik pozdravio i izrazio nadu da će se uskoro ponovo sresti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari