Dačić: Razgraničenje preduslov stabilnih odnosa sa Albancima

Ostavite komentar


  1. Taj crtani film nikada necesh gledati. Razgovore jeste kada priznati za okupaciju Kosova 1913.vracanje Albanski Nish. Topolu. Sangjak. Platite oshtetu za 3 mil albanaca proteranih za tursku. Platite oshtetu za 1998/99 e onda javitese see. Crkve nikada vashe nisu bili I nikada nece biti.

  2. Do sada je Dacic bio protiv razgranicenja, a Vucic se ‘razgranicavao’ i ‘konacno resavao’, … a sada nam odjednom Ivica cvrkuce o tome cemu se do sada protivio (videvsi da im se Brisel polako ‘zahvaljuje na uslugama’), a Aca nam kao slepac obilazi pustinju koju je za ovih 7 godina stvorio, … sto bi rekao ministar Stefanovic: kraj kao u ‘Alan Fordu’!!!?

    1. Dacic je uvek bio za razgranicenje i tu Ideji je preuzeo of Djindjica a ovaj od Dobrice Cosica koji je tu ideju izneo jos sesdesetih godina.
      @ Albakos. Govoriti o Otomanima kao Albancima iliti „Kosovarima“ je iluzorno jer Oni su izgubiti rat od Srbije i normalo da su oni koji su okupirali I skoro cetri veka tlacili i ubijali Srbe bili pobijeni i na kraju proterani u Anadoliju koju je srpski knez suvim zlatom platio i organizovao prevoz.
      Uvek ste bili basibozuk i Otomana i Italijana i Nemaca I evo sada Amerikanaca ali svi su Vas na kraju kao istroseni kondom odbacili.

      1. A Cosic je to preuzeo od velikoalbanske ‘Prizrenske Lige’, je’l?!
        Prave istorijske ideje se prenose sa generacije na generaciju? Vreme je da Debeli nauci i po neku pesmu na albanskom. Trebace mu …
        Aferim!

      2. A vas su izbacili rusi ko. Potrosheni Material..svugde su vas serbina su izdali prodali ko kukavice. Barem nas albanca USA su nam doveli Nezavisnost i Vosku

        1. Nije istina. Rusija je pomogla prvi srpski ustanak. U Balkanskim Ratovima i najzad veliki sveti Nikolaj Romanov je naterao saveznike da sa Srbima naprave odlučujući proboj Solunskog Fronta i na kraju sa Vudro Vilsonom „Nacrtao granice“ kraljevine SHS tj. Kraljevine Jugoslavije. Takođe je nemerljiv doprinos SSSR i Crvene Armije u oslobađanju Beograda i dalje Hrvatske i Slovenije. Sem u vreme IB-a Rusi su bili uvek uz Srbiju. U to vreme vi ste bili korišćeni od strane Staljina i Mao Ce Tunga kao njihove marionete da bi se na kraju a već po smrti Staljina i Mao Ce Tunga i Rusi i Kinezi potpuno okrenuli Srbiji. Sada su vam i Rusija i Kina glavni kamen spoticanja u ostvarivanju vasih suludih snova. Inače, Dreničak, moji su roditelji učesnici dreničke bitke a moja majka, čak je presrela Šaban Polužu i Mehmet Gradicu, koji su se preobučeni u bule krili u jednoj vodenici. Prilokom pokušaja bekstva Šabana je automom Tompson ubila a Gradicu smrtno ranila. Šabanova puška optočena srebrom i zlatom je dugo krasila zid u našem skromnom stanu da bi je, da ne bi iritirali komšije Albance predali narodnom muzeju u Prištini. Inače Drenička Bitka je poznata po tome što je po naređenju Tita, Fadilja Hodža naoružao preko 34.000 Albanaca i pod komandom Šaban Poluže poslao na Sremski Front međutim oni su se već kod Podujeva vratili i klali i palili sve Srpsko. Bitka je trajala veoma dugo i u njoj je stradalo nekoliko hiljada Srba uglavnom civila.

  3. Ovaj je pogresan politicar da trazi nesto od nas Albanaca, treba da bude neko ko nema krvi u rukama da trazi tako nesto od Albanaca? Srbija posalje koljaca da miri ovce! To mora odmah da se menja.

    1. Prvo moras pogledati u svoje dvoriste kada govoris o koljacima,Tachi,Haradinaj,Veseli….I promasio si temu, ovaj nas zemljak kojeg pominjes,ne trazi nista od Albanaca vec na zalost hoce vam dati nesto sto nije vase. Srecom nece se pitati on, pitace se srpski narod. Ako narod tako zeli neka nam je bog u pomoc. Pozdrav od prizrenca kojeg je tvoja demokratija puskom izbacila iz kuce i ubila strica a bracu otela i jos uvek ih trazimo.

      1. Citaj vise literaturu i znacete istinu od gde ste dolazili, Albanija je jedina drzava u celom svetu gde se granici sa Albancima? Pitam tebe zasto?! Nemoj samo da lazes. Srpski narod voli laz i to je vidjeno svugdje, u 3 rata u Balkan vi se pravite zrtve a te ratove ste sami poceli i ubijali nevine ljude, brojke pokazuju istinu Komso, i zbog toga svako u Komsiluk vas mrze, dali pitate sebe kako je moguce da svako u komsiluk vas mrze, to znaci da nesto nije u redu sa Srbima ne moze da svaki komsija bude kriv a vi ne?!

    2. Tvoj zemljak kod mene u komšiluku ima pekaru, uvek gužva, uvek svež hleb. Njegova ćerka prodaje hleba, uvek nasmejana , ima zaposlenih Srba. Kad tako bude u Prištini možemo da razgovaramo kao ljudi. Do tada ćemo pregovarati. Šta to uđe u vaše nacionalističke pohlepne glave?

      1. Pitas sebe zasto Albanci rade mirno u Beograd? Svi Srbi unutar srce znaju sto se desilo tokom 90 godine ali se prave nevine? Slobodno dolazi u Gnjilane gde ja zivim i videces da Srbi zive normalno kao bilo gde u svetu sem da uzimaju 2 plate jednu od Drzave Kosove a drugo od Srbije, oni zive bolje nego vi u Srbiju verujte mi, ako ne verujes dolazi slobodno i videces sam.

  4. Mnoge izjave Ivice Dacica posto su izbori uskoro verovatno moguci,kao i izjava da su predstavnici privremenih institucija u Pristini u SB UN doziveli debakl samo su za unutrasnju upotrebu a u cilju povecanja rejtinga prvo svog pa tek onda rejtinga njegove partije SPS-a.Nadam se da je u UN nas Ministar inostranih poslova prisutne obavestio o problemima sa kojima se Srbija susrece kada je KiM u pitanju na tecnom Engleskom jeziku isto kao sto je to ucinio gospodin Vulin u svom obracanju na Engleskom da objasni i donedavno gospodja Filipovsku.Na vazna mesta gde je potrebno tecno znanje stranih jezika, Engleskog prvenstveno ,osim ostalih sposobnosti ne bi nikako trebali da se postavljaju partijski kadrovi ,vec kadrovi koji ce svojim znanjem svega sto je potrebno, i sposobnostima uspesno predstavljati Srbiju u inostranstvu.

  5. Hocete mozda i da vam platimo i neku miljardu zbog dusevnog bola sto ste doziveli dog ste ziveli sa nama Albancima od 1912. Mozda i to zasluzujete! Ili tako mislite da zasluzujete. Ako bude razgranicenja onda totalno razgranicenje. Presevo, Bujanovac i Medvedja kao celovite opstine da se pripoje Kosovi i granica u Ristovac gde je bila do 1912. Necemo da vam trazimo odstetu za one Albance i muslimane sto ste proterali iz niskog okruga, toplice, jablanice i ostalih opstina pcinjskog okruga 1877/8. To cemo ostaviti nekim vecim i Visijim Sudu koji ce kad tad stici vas

    1. prijatelju Albance, Srbija jeste jadna i to kazem objektivno al tvoj ogromni ponos Kosovom je jos jadniji. Vi ste anticivilizacijska tvorevina, suprotnost ne samo evropi vec i iole pitomijim muslimanskim zajednicama. Vi ste pecinska kultura koliko god zeleo da budem religijski tolerantan,

      1. Antibote (albanski mrzitelju) imas sve kvalifikacije da radis u nekoj srpskoj instituciji iz Beograda koja studira srpsko-albanske odnose. Vidim vrlo si dobro skolovan i u pravom srpskom duhu. Svaka ti cast majstore!!! Sem sto si ekspert o pecinskim kulturama jel mozda znas jos i nesto. Pa molim te podeli to sa nama

        1. Sve sto ste dobili oteli ste,a Broz vam je uveliko pomogao jer je zabranio 1945 povratak iseljenih Srba.Tada ste imali samo 15 opstina i pola sadasnje teritorije sa pribliznim brojem Srba j Albanaca.Razni srpski politicari su od 1945 popustali po Brozovoj naredbi i sad ima 30 opsitna sa ovom teritorijom. Za sve vreme ste terorom proterivali Srbe i ne pricaj bajke o slobodnom zivotu. Usput procitaj istoriju,ima svuda podatak da ste u 11 veku nakon poraza od Vizantije molili naseg kneza Vojislava da vam dozvoli boravak oko Draca.Njegova dobrota nas eto sada debelo kosta.Ne bacajte u kos.

    2. ‘granica u Ristovac’, … a cija to? Turska! Zato ste morali preko nje sa svojim gospodarima, nazad u Tursku kada ste je u turskim uniformama branili i izgubili 1912te.
      Samo tako nastavite i branicete je u americkim uniformama, … na Prokletijama!!!

  6. Sa Albancima je iluzoran svaki dogovor, svako razgraničenje, svaki mir?! To je poludivlji narod, koji se ponaša logikom čopora, i tu je kraj svakom ljudskom načinu ponašanja. Bilo kakav dogovor da se postigne sa ovim varvarima, koji još uvek žive životom koji je vladao u rodovskoj zajednici, biće samo mrtvo slovo na pairu. Samo prevara kojom bi se uspavala pozornost srpske populacije. Svako ko nije pripadnik njihovog čopora mora biti „pojeden“ odnosno izgnan ili ubijen. Zar nismo nemo gledali i trpeli njihov teror više od stotinu godina, ne računajući vreme turske vladavine kada su kao turski krpiguzi vršili stravične zločine? Zar nismo, radi „Bore i Ramiza“, radi fikcije zvane „bratstvo i jedinstvo“, zabranili svojim sunarodnicima da se 1945 godine vrate na svoja vekovna ognjišta, kako bismo umilostivili „arnautsku zver“ i od njih napravili civilizovan narod i „braću“? Nemilice su trošena ogromna sredstva da se zadovolji njihovo „nezadovoljstvo“? Ćutali smo o svakodnevnim zločinima da ne bi takvim informacijama pokvarili „izvanredne“ medjuljudske odnose?! Sa njima treba napraviti razgraničenje a tu granicu treba proširiti na 5 kilometara i proglasiti je zabranjenom zonom za sva kretanja. Zar su se bilo kada pridržavali nekog dogovora i sporazuma? Neka se neko seti i navede MAKAR JEDAN TAKAV DOGOVOR? Ko će biti garant takvih „dogovora“? Albanska „besa“? Glupost koju smo mi Srbi podigli na nivo kulta, čija je vrednost koliko i vrednost korišćenog toalet papira? Možda će Amerikanci ili Britanci garantovati taj „Sporazu,m o razgraničenju“?! Da li neko još uvek može da se nada i u takvu besmislicu? Razgraničenje treba da bude osigurano samo EFIKASNOM silom ovoga naroda, njegovom vojskom i policijom. Taj narod razume i poštuje samo silu. Bilo kakvo civilizovano ponašanje oni smatraju našom slabošću. Uzdati se u albansku reč isto je kao istrčati goloruk medju čoporom hijena. Takvima život neće vredeti „Ni lule duvana“. Prema tome, dogovarati se sa prevarantima i ketmanima svetskog ranga, uvek može da nas skupo košta. U pregovore obavezno treba uključiti Drecuna i Čovića. Čini mi se da su to jedini ljudi, koji su „doktorirali“ na mentalitetu ovih ljudi. Kada su Srbi u pitanju isto misli Tači, Pacoli, Vlasi, Suroi, ovčar koji nikada nije sišao sa Prokletija, kao i onaj klošar koji se hrani na kontejneru u prištini.

    1. Onaj ko ima Jezero Gazivode je gospodar zivota i smrti na KiM.
      Vec sada treba kod Ribarica treba napraviti prevodnicu kojim bi skrenuli Ibar u sistem kanala i tunela i u svakom trenutku mogli da isusiti Jezero. Time bi mogli da povecamo pregovoracku pozicija i u slucaju da severno od Ibra ostane u Srbiji besplatnim korisenjem vode iz Gazivoda pralticno „Kupili“ postovanje svakog dogovora pa i onog ZSO za preostalih sest srpskih opstina, eksterotijalnost SPC i njenih metoha kao i postovanje svih dosadasnjih prava Srba u R. Kosovo a to je ravnopravnost jezika i posmatra kao i konsenzus u odlukama koje su od vitalnog znacaja za srpsku zajednicu u R. Kosovo poput vojne neutralnosti i demilitarizacije tj. vojske.
      I pusti Drecka i Covica oni su se vec neslavno pokazali u dosadasnjem periodu.
      Verovali ili ne Djuric je Pasicevskim genima jedino sposoban da vodi pregovore to su Albanci koji veoma dobro „Citaju“ ljude onako zustro demonstrili silu na njemu.

      1. To je gtrebalo uraditi još davno ili, na početku sukoba na teritoriji Kosova i metohije, kada su počela masovna ubistva i napadi na vojsku i policiju. Medjutim, mislim da u nama još uvek „drema“ sindrom „bratstva i jedinstva“, mislim da se još uvek jedan veliki deo ovoga naroda nada, da će pripitomiti tu divljinu ili, da će njih zaobići sve ono na šta su sposobni ovi albanski „multietničari“. Zar ne vidite da Srbija još uve ne sme da primeni nijednu kontra meru /što je možda pametno/ na ovo njihovo divljanje i necivilizovano ponašanje. Uzdam se u pamet onih koji odmeravaju i odlučuju o merama koje treba preduzimati. Samo sila i strah mogu zaustaviti ovo divljanje, koje se valja preko Prokletija već više od 100 godina.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.