Dačić sa ambasadorima o statusu u Međunarodnoj organizaciji frankofonije 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa predstavnicima Grupe frankofonih ambasadora u Beogradu i zahvalio im na podršci Srbiji za unapređenje statusa u Međunarodnoj organizaciji frankofonije.

To unapređenje statusa jeste unapređenje iz posmatrača u pridruženog člana na proteklom XVII Samitu Frankofonije održanom 11. i 12. oktobra u Jerevanu.

Sastanku su prisustvovali ambasadori Maroka, Egipta, Francuske, Rumunije, Kipra, Libana, Švajcarske i Tunisa, predstavnica Ujedinjenih nacija u Srbiji, šef kancelarije Saveta Evrope, otpravnici poslova Kanade, Belgije, DR Konga, Gvineje, Poljske i direktor Francuskog instituta u Beogradu.

Amin Belaž, ambasador Maroka u Beogradu i predsednik Grupe frankofonih ambasadora, čestitao je Dačiću na unapređenju statusa u Međunarodnoj organizaciji frankofonije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Belaž je rekao da je Grupa frankofonih ambasadora formirana 28. juna, da je za sada čini 17 ambasadora i da se nada da će kroz ovaj format uspešno sarađivati sa Srbijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari