Dačić sa ambasadorom Meksika o jačanju saradnje 1Foto: Narodna skupština Republike Srbije (parlament.gov.rs)

Predsednik skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Meksika Karlosom Feliksom Koronom o bilateralnim odnosima i unapređenju saradnje, i zahvalio mu za principijelnu poziciju Meksika po pitanju Kosova.

Ambasador Feliks Korona podvukao je da Meksiko poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i istakao da je razmena parlamentarnih poseta ključna za uspostavljanje boljih kontakata između narodnih poslanika, saopšterno je iz Skupštine Srbije.

Dačić je rekao da Srbiji i Meksiku geografska udaljenost nikada nije bila prepreka bliskoj saradnji i podsetio da je Srbija uvek mogla da računa na podršku Meksika u međunarodnoj areni.

Sagovornici su se složili da su tokom 76 godina diplomatskih odnosa Meksiko i Srbija izgradili čvrste bilateralne odnose i prijateljske veze koje treba dalje unapređivati kroz razvoj bliskih odnosa parlamenata i grupa prijateljstva, čije će formiranje biti prioritet za Srbiju kada novi saziv parlamenta počne da radi.

Ambasador Feliks je zahvalio predsedniku Narodne skupštine Srbije na naporima koje je uložio u jačanje veza Srbije i Meksika i izrazio nadu da će se saradnja nastaviti i kada se formiraju državni organi nakon nedavnih izbora, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari