Dačić sa šefom Delegacije EU u Srbiji razgovarao o međustranačkom dijalogu 1Foto: BETAPHOTO/Narodna skupstina Republike Srbije/MO

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić primio je danas šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasadora Emanuela Žofrea koga je informisao o aktivnostima u toku u vezi sa ustavnim promenama i donošenjem novog zakona o referendumu, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Dačić je rekao je da će narednih dana učestvovati na plenarnom zasedanju Venecijanske komisije, koja će u petak, 15. oktobra zvanično usvojiti mišljenje na predlog ustavnih amandmana.Dačić i Žofre razgovaralli su o međustranačkom dijalogu i implementaciji mera koje su dogovorene.

Dačić je ponovo naglasio da se radi na sprovođenju dogovorenih mera i ponovio da će sve što je dogovoreno tokom međustranačkog dijaloga biti implementirano.

Ambasador Žofre je zahvalio predsedniku Skupštine na angažmanu i profesionalnom pristupu u vođenju dijaloga.

Žofre je rekao da će sledeće nedelje biti objavljen Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije i da će ga on predstaviti predsedniku skupštine i Odboru za Evropske integracije Skupštine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari