Dačić: Srbija ne podržava uvođenje restriktivnih mera prema Rusiji 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd smatra pogrešnim narušavanje teritorijalnog integriteta bilo koje države, ali da ne podržava uvođenje restriktivnih mera prema Rusiji.

Protivljenje narušavanju teritorijalnog integriteta smo zastupali kada se radilo o Ukrajini, Španiji, Kipru, jer je to naš temeljni princip, kakav važi i što se tiče Kosova, reka je Dačić novinarima posle sastaka sa ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem.

Dačić je izjavio da predsednika Srbije Aleksandra Vučića u ponedeljak očekuje u Briselu „strašno težak dan“, zbog razgovora o Kosovu.

Građani i političari u Srbiji nisu svesni situacije u kojoj se nalaze Vučić i Beograd, rekao je Vučić.

On je naveo da je Vučić stranim liderima dao do znanja da neće pristati na priznavanje nezavisnosti Kosova, niti prijem Prištine u Ujedinjene nacije.

Zajednica srpskih opština (ZSO) na Kosovu nije tema o kojoj će se ponovo pregovarati, već ona treba da se formira, na osnovu Briselskog sporazuma. Kosovski premijer Aljbin Kurti ne spominje ZSO, ali njeno stvaranje mora prethoditi svakom dogovoru, izjavio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari